perjantai 17. helmikuuta 2023

Kermainen hirvipata

 


Viikonloppuihin talvella kuuluu ehdottomasti pataruuat. Vaikka perinteinen hirvipaisti onkin hyvää, niin uhrasin yhden paistin tähän pataruokaan. 

KERMAINEN HIRVIPATA

Ainekset:

800g hirven paistia

250g possun kylkisiivuja

140g leipäjuustoa

110g kanttarelleja (säilyke)

2kpl sipulia

Vettä

2rkl riistafondia

Suolaa

10kpl kokonaisia mustapippureita

10kpl katajanmarjoja

2dl kuohukermaa

Voita paistamiseen


OHJE:

Ota liha huoneenlämpöön n 1/2 tuntia ennen valmistamista. 

Poista paistista mahdolliset kalvot. Leikkaa paisti kuutioiksi, leikkaa sipuli silpuksi. Leikkaa kylkisiivut paloiksi. 

Paista voissa pannulla kylkisiivuja hetki, lisää pataan. Ruskista parissa erässä pannulla hirvenlihaan kaunis paistopinta ja lisää pataan. Kuullota vielä sipulit pannulla ja lisää lihojen joukkoon pataan. Lisää pataan riistafondi, suola, mustapippurit ja katajanmarjat. 

Lisää pataan vettä, niin että lihat juuri ja juuri peittyy. Paista uunissa 150 asteessa n. 2,5tuntia. Poista kanttarelleista neste, huuhtele ja paista pannulla voissa, kunnes neste on pois. Lisää kanttarellit pataan. 

Leikkaa leipäjuusto kuutioiksi ja lisää pataan. Leikkaa leipäjuusto kuutioiksi ja lisää pataan. Lisää pataan vielä kuohukerma ja anna olla vielä uunissa n. 30 minuuttia. 


Tarjoile esim. perunamuussin tai keitettyjen perunoiden kanssa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti