keskiviikko 5. helmikuuta 2025

Paahdettua poron vasan sisäpaistia




PAAHDETTUA PORON VASAN SISÄPAISTIA

AINEKSET:

825G poron vasan sisäpaistia
2kpl rosmariinin oksia
4-5kpl valkosipulinkynsiä
50g voita
Suolaa
Mustapippuria myllystä

OHJE:

Nosta paisti vähintään 30 minuuttia ennen valmistamista huoneenlämpöön. Poista paistista mahdolliset kalvot. Mausta paisti kauttaaltaan suolalla sekä mustapippurilla. Ruskista liha kuumalla pannulla voissa valkosipulin ja rosmariinin kanssa. Valele voilla lihaa ruskistaessa. Lämmitä uuni 120 asteeseen. Nosta liha uunivuokaan ja kaada pannulta kaikki tuomaan makua. 

Laita lihaan mahdollisimman keskelle paistomittari ja aseta se 55-60 asteeseen ja nosta uuniin. 

Anna lihan vetäytyä foliossa noin 10-15 minuuttia ennen leikkaamista / tarjoilua. 

Tarjoile esimerkiksi lyttypottujen, uunikasvisten sekä punaviinikastikkeen kanssa. 



 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti