PUNAVIINISSÄ HAUDUTETTUA HÄRÄNHÄNTÄÄ
AINEKSET:
n.700g pätkittyä häränhäntää
5dl punaviiniä
1kpl sipuli
1kpl porkkana
2kpl valkosipulinkynsiä
5dl lihalientä
Suolaa
Mustapippuria myllystä
Vehnäjauhoja
15kpl katajanmarjoja
Tuoretta timjamia
Voita ruskistamiseen
OHJE:
Ota liha huoneenlämpöön noin tuntia ennen valmistusta. Kuivaa häntäpalat talouspaperilla ja pyörittele ne suolalla ja mustapippurilla maustetuissa vehnäjauhoissa. Ruskista häränhäntä palat pannulla voissa ja kaada pataan. Kuori sipuli ja leikkaa lohkoiksi. Kuori porkkanat ja viipaloi siivuiksi. Lisää kasvikset pataan.
Lisää pataan hieman tuoretta timjamia ja katajanmarjat.
Kaada pataan lihaliemi ja punaviini.
Anna hautua padassa uunissa 150 asteessa neljä tuntia.
Tarjoile keitettyjen perunoiden tai perunamuussiin kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti