Porotartar voi saada monen ihmisen sydämen sykkimään ja itkun tulemaan. Poron sisäfileestä tällä kertaa tehtiin porotartaria. Pojan poron sisäfilee uhrattu ja poika itkun tirauttanut.
POROTARTAR
AINEKSET:
n.150g poron vasan sisäfileetä
2tl tabascoa
2tl oliiviöljyä
1,5tl Worcecter kastiketta
Hyppysellinen pippuria
1-2 coctail kurkkua
1kpl pieni salotti sipuli
Kapriksia
1kpl kananmunan keltuainen
1rkl lohen mätiä
OHJE:
Leikkaa sisäfilee todella pieniksi palasiksi ja siirrä astiaan. Sekoita lihan joukkoon oliiviöljy, tabasco, pippuri, sekä worcester kastike. Anna olla jääkaapissa noin 30 minuuttia.
Laikkaa sipuli ja coctail kurkut pieniksi paloiksi. Erottele kananmunan keltuainen.
Asettele lihan palaset lautaselle pihvin muotoon pyöreää muottia apuna käyttäen. Tee keskelle pieni painauma ja aseta mäti ja kananmunan keltuainen keskelle. Asettele lautasen reunalle loput höysteet eli kurkut, sipuli sekä kaprikset.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti