perjantai 21. helmikuuta 2025

Porotartar

 


Porotartar voi saada monen ihmisen sydämen sykkimään ja itkun tulemaan. Poron sisäfileestä tällä kertaa tehtiin porotartaria. Pojan poron sisäfilee uhrattu ja poika itkun tirauttanut. 

POROTARTAR

AINEKSET:

n.150g poron vasan sisäfileetä

2tl tabascoa

2tl oliiviöljyä

1,5tl Worcecter kastiketta

Hyppysellinen pippuria

1-2 coctail kurkkua

1kpl pieni salotti sipuli

Kapriksia

1kpl kananmunan keltuainen

1rkl lohen mätiä

OHJE:

Leikkaa sisäfilee todella pieniksi palasiksi ja siirrä astiaan. Sekoita lihan joukkoon oliiviöljy, tabasco, pippuri, sekä worcester kastike. Anna olla jääkaapissa noin 30 minuuttia. 

Laikkaa sipuli ja coctail kurkut pieniksi paloiksi. Erottele kananmunan keltuainen. 

Asettele lihan palaset lautaselle pihvin muotoon pyöreää muottia apuna käyttäen. Tee keskelle pieni painauma ja aseta mäti ja kananmunan keltuainen keskelle. Asettele lautasen reunalle loput höysteet eli kurkut, sipuli sekä kaprikset. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti