perjantai 7. helmikuuta 2025

Poron vasan ulkofileetä, puikula duchesse-perunat, pippurikastike ja voissa paistettuja broccoliineja

 


Olin käymässä pojalla ja hänen avopuolisollaan viime viikonloppuna ja päätettiin kokata jotain porosta. Suurimman työn taisi tehdä poika ja hänen avopuoliso ja minä toimin apurina. Lopputulos oli aivan mahtava makujen ilotulitus ja todellakin yhdessä kehuttiin kuinka mahtavaa ruoka oli. 

PORON VASAN ULKOFILEE

AINEKSET:

580g poron vasan ulkofileetä

5-6kpl valkosipulinkynsiä

Rosmariinin oksa

50g voita

Suolaa

Mustapippuria myllystä

OHJE:

Ota liha huoneenlämpöön 45 minuuttia ennen käsittelyä. Poista lihoista mahdolliset kalvot. Mausta ulkofileet suolalla ja mustapippurilla. Ruskista fileiden pinnat kuumalla pannulla voissa. Lisää pannulle myös valkosipulinkynnet ja rosmariinin oksa. Laita fileet ja höysteet pannulta folion sisään ja uunivuokaan. Laita uuniin 125 asteeseen lämpömittarin kanssa. Nosta fileet pois uunista kun mittari näyttää sisälämpötilaksi 55 astetta. Anna vetäytyä foliossa 15 minuuttia. 

PIPPURIKASTIKE

AINEKSET:

0,5l lihalientä

1,5rkl dijon -sinappia

1rkl jallua

0,5dl rosè-, viher- ja mustapippuria

2dl kuohukermaa

OHJE:

Murskaa pippurit hienoksi. Paahda pippureita kattilassa. Lisää joukkoon lihaliemi, jallu ja dijon -sinappi. Kiehauta pari minuuttia ja lisää kerma joukkoon. Keitä noin 15 minuuttia. Jos kastike jää löysäksi, niin suurusta ruskealla suurusteella. Maista ja lisää pippuria tarvittaessa.

PUIKULA DUCHESSE-PERUNAT

 AINEKSET:

1kg puikulaperunaa

2kpl kananmunan keltuaisia

0,5dl vispikermaa

Suolaa

Mustapippuria myllystä

50g voita

OHJE:

Keitä puikulat kypsäksi. Muussaa perunat sileäksi muussiksi ja sekoita ainekset keskenään. Siirrä muussi pursotin pussiin ja pursota pellille leivinpaperin päälle pieniä nyyttejä. Paista uunissa 225 asteessa noin 15 minuuttia kunnes ovat kullan ruskeita. 


Paistele vielä voissa pannulla broccoliinit ja tarjoile. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti