sunnuntai 7. tammikuuta 2018

Oluessa haudutettua karitsaa

Vuosi 2017 meni silmissä. Blogiin saatiin valitettavasti vain alle 40 uutta reseptiä. Vaikka päässä on paljon ruokia mielessä, joita pitäisi tehdä ei kaikkea aina julkaista blogissa. Toivotaan, että vuonna 2018 saataisiin blogissa julkaistua ennätysmäärä reseptejä.

Ilmeisesti lappilaiset eivät ole kovia grillaamaan, koska niin karitsan- ja poron lihojenkin joukossa olleet kylkipalat oli sahattu keittoluiksi. Opinpahan, että jatkossa pyydän säästämään ribsit kokonaisina. Meillä oli siis tarkoitus grillata karitsan ribsejä, mutta suunnitelmiin tuli muutos kun paketissa olikin ribsit sahattuna kuutioiksi.  Keittoa en halunnut tehdä, joten päätin tehdä pataa. Tähän pataan sopisi hyvin myös lapa tai joku muu hieman enemmän aikaa vaativa ruhon osa. Mutta meillä siis tehtiin karitsan kyljestä oluessa haudutettua karitsaa.


Ainekset:

n.1,5kg karitsanlihaa (Kylkeä, lapaa, ...)
n.0,5l Stout-olutta
3kpl porkkanoita
2kpl sipulia
4kpl valkosipulinkynsiä
Voita
Suolaa
Mustapippurirouhetta
Juoksevaa hunajaa
Vettä

Ohje:

Ruskista lihapaloja useammassa erässä voissa pannulla. Kaada lihat pataan.
Pilko valkosipulinkynnet silpuksi ja lohko sipulit. Kuori- ja pilko porkkanat paloiksi. Kuullota pannulla voissa valkosipulit, sipulit ja porkkanat. Kaada pataan lihojen sekaan. Lisää pataan suolaa ja mustapippurirouhetta. Lorauta päälle hieman juoksevaa hunajaa. Huuhtele pannu oluella ja kaada nesteeksi pataan. Kaada koko pullo olutta lihojen sekaan ja lisää vielä vettä, niin että lihat peittyy. 

Laita pataan kansi päälle ja laita uuniin 175 asteeseen. 

Anna hautua uunissa vähintään 3 tuntia. 

Sekoita välillä ja tarvittaessa lisää nestettä. 

Maistele.

Tarjoile keitettyjen perunoiden kera. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti