perjantai 26. tammikuuta 2018

Karitsan ulkofilettä olutkastikkeella ja kermaperunat




Meillä oli vielä pakastimessa ostamastamme karitsasta ulkofileet jäljellä. Eihän ne järin suuret olleet näin raavaille miehille, mutta kylkeen tehtiin kermaperunat, hyvä kastike ja tarjoiltiin keitettyjen vihannesten kera. Kyllä oli ihan riittävästi ja hyvää oli. 


Ainekset:


2kpl karitsan ulkofilettä
Kuivattua minttua
Suolaa
Mustapippurirouhetta



Ohje:


Ota liha lämpenemään noin 30min ennen paistamista. Hiero fileiden molemmille puolille minttua,suolaa ja mustapippurirouhetta. Paista kuumalla pannulla pienessä määrässä voita, kunnes pihvit ovat omaan makuusi valmiita. Itse paistoimme noin 3-4min per puoli. Laita pihvit kypsennyksen jälkeen folioon tasoittumaan noin 15min. Sillä välin voit valmistaa kastikkeen.



Olutkastike:



Ainekset:


2dl demi glace kastikepohjaa
2dl Tummaa olutta
2dl Kermaa
2rkl Dijon sinappia



Ohje:


Laita pannulle demi glace ja dijon sinappi sekoita kokoajan hetken aikaa ja lisää pannulle tumma olut anna kiehua pienellä lämmöllä noin 10 min välillä sekoittaen. Sen jälkeen lisää kerma ja keitä kasaan.  Maista ja lisää suolaa jos tarvitsee.




Kermaperunat:



Ainekset:


1kg Perunaa
4dl Kermaa
Suolaa
Mustapippurirouhetta
Voita (vuuan voiteluun)


Ohje:


Kuori perunat ja leikkaa siivuiksi. Laita perunat voideltuun vuokaan ja mausta mustapippurirouheella,suolalla ja lisää lopuksi kerma päälle. Anna olla uunissa 200 asteessa noin 1 tunti. 











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti