maanantai 22. tammikuuta 2018

Pippurinen hirven ulkofileepihvi jallukastikkeella





Nyt on hetki tehty arkiruokia, joten nyt oli aivan pakko saada kunnon pihviä. Koska aito pippuripihvi tehdään naudan sisäfileestä, niin eipä lähdetty nimeämään tätä pippuripihviksi. Mutta pippuria tähän käytettiin ja kruunattiin hyvä pihvi vielä jallukastikkeella.


Ainekset:

Hirven ulkofilee
Mustapippuria
Viherpippuria
Valkopippuria
Suolaa

Voita paistamiseen

Ohje:

Nosta ulkofilee huoneenlämpöön vähintään puoli tuntia ennen valmistusta. Leikkaa hirvenlihasta noin 1,5 - 2,5cm paksuisia pihvejä. Nuiji pihvit kevyesti. Murskaa pippurit ja kääntele pihvejä seoksessa molemmin puolin.  Lisää pihveihin suolaa. Paista pihvejä kuumalla pannulla voissa noin 3-4 minuuttia per puoli (medium). Nosta pihvit folion sisään vetäytymään siksi aikaa, että teet jallukastikkeen. 

Vinkki: Jos haluat syödä kunnolla kypsää lihaa, niin käytä paistamisen jälkeen uunissa 180 asteessa 5-10 minuuttia. 

 Jallukastike

2rkl murskattuja pippureita
1rkl oliiviöljyä
3rkl Dijon-sinappia
1dl jaloviinaa
2dl demi-glace kastikepohjaa
2dl kermaa

Freesaa murskattuja pippureita pannulla öljyssä hetki. Lisää Dijon-sinappi, jaloviina ja demi-glace. Anna kiehahtaa. Lisää lopuksi kerma ja keittele kasaan miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia.  

Tarjoile itsetehtyjen lohkoperunoiden kanssa (ohje: http://ukotkokkaa.blogspot.fi/2014/07/porsaan-sisafile-ja-lohkoperunat.html ). 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti