sunnuntai 7. heinäkuuta 2019

Mansikka-raparpericrumble





Meillä jää yleensä jälkiruokien teko vähemmäksi, koska ei olla makean ystäviä. Tyttö tuli kesäloman viettoon, joten päätin tytön kanssa tehdä jälkiruokaa. Koska mökillä kasvavia raparpereita pitää hyödyntää, niin ajattelin, että teemme raparpericrumplea. Kyllä se maku vaatii kuitenkin hieman makeutta, joten lisättiin joukkoon mansikkaa. Siispä tehtiin mansikka-raparpericrumblea. Suomeksi taitaisi olla ihan paistos. Niin helppoa ja hyvää. 

Ainekset:

1/2l raparperia
1/2l mansikoita
Kanelia
Sokeria
150g voita
1,5dl fariinisokeria
5dl kaurahiutaleita
1,5dl vehnäjauhoja


Ohje:

Pese, kuori ja pilko raparperit. Lohko mansikat. Laita mansikat ja raparperit laakeaan uunivuokaan. Ripottele päälle sokeria ja kanelia. 

Sulata voi. Sekoita joukkoon fariinisokeri, kaurahiutaleet ja vehnäjauhot. Ripottele kauramuruseos raparperien ja mansikoiden päälle. 

Paista 200 asteessa n. 30minuuttia. 

Tarjoile lämpimänä vaniljajäätelön kanssa. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti