sunnuntai 21. heinäkuuta 2019

Pekoniin käärittyä sinappista porsaan sisäfilettä grillissä




Kelit alkavat vihdoin lämpenemään ja sehän käy juuri oikeaan aikaan, nimittäin kuukauden kesäloma alkaa parin työvuoron päästä. Toisaalta olen säästellyt tekemättömiä asioita loman ajalle, mutta se on aivan varma, että kesälomaan kuuluu hyvä grillattu ruoka ja kylmä olut. Nyt vapailla grillattiin porsaan sisäfilettä, voideltiin sinappia pintaan ja viimeisteltiin pekonilla. Testaa ihmeessä.

Ainekset:

n.550g porsaan sisäfilettä
1tl suolaa
2rkl Dijon-sinappia
2tl savustettua paprikajauhetta
1tl mustapippuria myllystä
140g pekonia


Ohje:

Poista fileestä kalvot. Sekoita kupissa keskenään suola, Dijon-sinappi, savustettu paprikajauhe, mustapippuri. Sivele sinappiseos fileeseen. Kääri pekoniviipaleet fileen ympärille.

Ota fileeseen grillissä väriä, filettä välillä käännellen. Kun pekonit on saanut kauniin värin, niin nosta file alumiinifolioon. Aseta fileeseen paistomittari ja grillaa kunnes sisälämpötila on 65 astetta. Nosta file lepäämään 5 minuutiksi. Leikkaa noin 1cm viipaleiksi. 

Tarjoile vaikka uusien perunoiden kanssa. 

Ruokajuomaksi suositellaan olutta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti