Niin se vuosi vierähti pojalla asepalveluksessa ja toivottavasti blogi tekstejäkin alkaisi taas tulla useammin. Itsellä on lomat vielä edessäpäin, mutta nyt oli muutaman päivän vapaat ja aikahan meni kalastaessa ja ruokia laitellessa. Ahvenia tuli syötyä monella eri tavalla valmistettuna ja juuri nyt ei tee mieli ahventa ainakaan viikkoon. Kalaruokien lisäksi grillailtiin. Tässäpä reseptimme karitsaburgerille grillissä.
Ainekset:
n. 500g karitsan jauhelihaa
Suolaa
Mustapippurirouhetta
Minttua kuivattuna
1kpl punainen paprika
n. 100g fetajuustoa
Rucolaa tuoreena
2kpl isoja hampurilaissämpylöitä
Tzatzikia, johon reseptin löydät:
http://ukotkokkaa.blogspot.com/2017/11/tzatziki.html
Ohje:
Valmista ensin tzatziki ja laita jääkaappiin maustumaan. Pyöritä jauhelihasta pihvejä ja mausta suolalla, mustapippurirouheella ja mintulla.
Leikkaa paprika puoliksi, poista siemenet ja pese. Grillaa paprikoita nahkapuolelta kunnes mustuvat. Anna vähän aikaa jäähtyä ja poista nahka.
Leikkaa fetajuusto sopivankokoisiksi paloiksi. Voitele hampurilaissämpylöitä hieman voilla ja lämmitä grillissä.
Grillaa karitsapihvejä grillissä, kunnes ovat haluamassasi kypsyysasteessa.
Nyt kokoa hampurilaisesi seuraavassa järjestyksessä:
Tzatzikia pohjalle
Rucolaa
Pihvi
Fetajuusto
Paprika
Ja vielä kannen alle tzatzikia
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti