torstai 4. heinäkuuta 2019

Karitsan sisäfilettä grillistä




Grillattiin karitsan sisäfilettä ja lisukkeeksi paahdettiin uudet perunat, sekä tehtiin jugurttinenkastike. 

Ainekset:

2kpl karitsan sisäfilettä

Marinadi: 

4rkl oliiviöljyä
1tl timjamia
1tl minttua
1tl suolaa
1tl mustapippurirouhetta
2kpl valkosipulinkynsiä silputtuna

Ohje:

Poista sisäfileestä terävällä veitsellä kalvot. Sekoita marinadin ainekset kannellisessa kulhossa. Kääntele sekaan karitsanfileet ja anna marinoitua jääkaapissa yön yli. Ota fileet huoneenlämpöön n. 1/2h ennen grillaamista. Pyyhi marinadi pois fileistä. Grillaa kuumassa grillissä n. 1-2 minuuttia per puoli, jonka jälkeen kääri folioon vetäytymään 5 minuutiksi. 


Jugurttinenkastike:  

2dl kreikkalaista jugurttia
Tuoretta minttua silputtuna
1kpl pieni valkosipuli
1tl kuusenkerkkäsiirappia
Suolaa

Annostele aineet kulhoon ja sekoita. Peitä kelmulla ja anna makujen tasaantua jääkaapissa n. 1h. 



Paahdetut uudet perunat

Uusia perunoita
Oliiviöljyä
Suolaa

Pese perunat kunnolla ja keitä perunoita suolalla maustetussa vedessä noin 10 minuuttia. Kaada vesi pois ja anna perunoiden jäähtyä. Laita perunat metallisiin vartaisiin ja voitele oliiviöljyllä. Grillaa välillä käännellen noin 10 minuuttia. Sirottele grillatuille perunoille suolaa. 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti