keskiviikko 22. lokakuuta 2014

Hirvenlihakeitto







Koska nythän vietetään lihatonta lokakuuta, niin päätettiin eilen tehä pojan kanssa hirvenlihakeittoa. Ja luonnollisesti laitettiin siihen myös ronskisti hirvenlihaa. Nyt kaikki vege immeiset voi kaivaa porkkanan suuhun, mutta kyllä se vaan liha maistu taaskin hyvälle. 

Hirvenliha saatin äitiltä valmiiksi keittolihoiksi laitettuna. Eli äitihän oli keittänyt luita ja ottanut lihat ja laittanut valmiiksi keittopaloiksi. Lisäksi oli lihojen joukkoon laitettu pakasterasioihin keitinlientä makua tuomaan. 

Ainekset:

n. 1kg hirvenkeittolihoja
n. 1kg perunoita
n. 400g keittojuureksia
3kpl lihaliemikuutioita
Suolaa
Maustepippureita
Vettä

Ohje:

Laita kattilaan kuutioidut perunat ja lisää vettä, niin että perunat peittyy. Anna perunoiden kypsyä. Laita tässä vaiheessa myös lihaliemikuutiot, pippurit ja suola. 

Lisää kattilaan valmiit hirvenkeittolihat ja keittojuurekset.

Anna vielä hetki kiehahtaa ja keitto on valmista tarjottavaksi.

 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti