keskiviikko 29. lokakuuta 2014

Riista tortillat







Yks meijän lemppari ruuista on tortillat. Nehän on helppoja, kun laittaa jauhelihan ja tekee salaatin ja seuraksi siihen valmis kastike ja valmiit pohjat. Nyt aattelin, et tehdäänpä kaikki itse. Pakko myöntää, et ei tätä tee tälleen jos nopeasti ruokaa haluaa.

Tehtiin siis ite tortillapohjat, salsakastike, täyte ja salaatti.

Tässä ohjeet:

Tortilla pohja:

4dl jauhoja
2tl suolaa
1 / 2 dl öljyä
1,5dl  vettä

Sekoita ainekset keskenään kimmoisaksi taikinaksi.

Vaivaa taikinaa pari minuuttia. Tee 6 kpl pullia. Anna pullien olla liinan alla puolisen tuntia. 

Kauli taikina pullista pyöreitä levyjä. 

Paista tortillapohjia pannulla molemmin puolin niin, että saavat hieman rusahtavia pilkkuja. Tarjoile heti tai pidä uunissa folioon käärittynä.


LA SALSA DEL DIABLO (Paholaisen kastike)

1 prk tomaattimurskaa
1 kpl sipulia
3 valkosipulinkynttä
3 kpl  Trinidad Scorpion Morouga chiliä
1rkl sokeria
2rkl suolaa
2rkl ruokaöljyä
1rkl mustapippurirouhetta

Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet hyvin pieneksi silpuksi. 
Silppua chilit ja halutettaessasi poista siemenet.
Laita tomaattimurska ja kaikki muut ainekset kattilaan ja keittele noin 10-15 minuuttia.
Kun salsa on kiehahtanut, niin anna hetki jäähtyä. 

Liha:

550g käristyslihaa (hirvi tai poro)
1kpl sipuli
100g voita
suolaa
taco mausteseosta

Laita voi pannulle ja lisää liha ja kuutioitu sipuli.  Paista hieman väriä.

Hauduta kypsäksi miedolla lämmöllä noin 1 tunti.

Hauduttamisen loppuvaiheessa mausta suolalla ja taco mausteseoksella.


Salaatti:

1 friseesalaatti
1 kurkku
1 rasia kirsikkatomaatteja
1kpl paprika
maissia

Pilko ainekset salaatiksi.

Laita tortillalevyjen päälle lihaa, salsakastiketta, salaattia ja lopuksi vielä juustoraastetta.

Kääri rullalle ja nauti oluen kanssa. Saattaa olla, että myös maito maistuu :) 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti