tiistai 31. maaliskuuta 2015

Hirvi burgeri




Tekastiinpa eilen hirven jauhelihasta kunnon tosi ukkojen purilaiset. Kokoa oli sen verran, että nälkä lähti. Tällä reseptillä tulee 2 sämpylää ja 2 pihviä. 

Sämpylä ainekset:

25g hiivaa
2,5dl maitoa
2tl suolaa
1/4dl kidesokeria
6dl vehnäjauhoja

Sämpyläohje:

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Lisää hiiva murennettuna kulhoon. 

Lisää mukaan suola, sokeri ja jauhot. Työstä taikina notkeaksi. Kohota liinan alla puoli tuntia.

Työstä taikinaa pöydällä ja jaa se kahteen osaan. Pyörittele niistä isoja pyöreitä sämpylöitä. Laita sämpylät uunipellille kohoamaan  15 minuutiksi ja litistä sitten sämpylöitä hieman käsin. Kohota vielä sämpylöitä noin 35 minuuttia. 

Paista sämpylöitä uunin keskitasolla 225 asteessa kunnes ovat kauniin värisiä, n. 12 minuuttia. 

Kun saat sämpylät uuniin, niin paista pihvejä öljytyllä pannulla kunnes ovat kypsiä. Aivan paistamisen loppupuolella lisää pihvin päälle juusto. 

Pihvi ainekset:

700g hirven jauhelihaa.
Mustapippuri rouhetta
Suolaa

Pihviohje:

Työstä jauhelihasta 2 samankokoista lihapullaa. Hakkaa pullat pihvin muotoon ja paista pannulla. Mausteeksi laita mustapippurirouhetta ja suolaa. 

Kun sämpylät ovat kypsyneet anna niiden hetki jäähtyä ja leikkaa sitten puoliksi. Ruskista hieman sämpylöitä pannulla molemmilta puoliltaan. 

Lisää sämpylöiden väliin pihvi ja haluamasi lisukkeet. Meillä aina yhden purilaisen väliin tuli paketti kypsennettyä pekonia, iso tomaatti viipaloituna ja salaattia.

Hyvää ruokahalua :) 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti