perjantai 27. maaliskuuta 2015

Pekoninen lihamureke




Flunssa senkun jatkuu, mutta ihmisen on syötävä. Tänä viikonloppuna oli tarkoitus käydä Luostolla laskettelemassa ja samalla siellä olisi ollut Makujen Lappi -tapahtuma. Tapahtumassa olisi lähialueiden pientuottajien poro-, nauta-,riistatuotteita, kala- ja marjatuotteita. Ellei flunssa lähde, niin jää tapahtuma minulta näkemättä. 

 En anna periksi, että lähtisin kaupan eineksiä syömään, joten tulehaan sitä ruokaa tehtyä kipeänäkin ja eilen laitettiin pekonista lihamureketta. 

Ainekset:

700g jauhelihaa
2dl korppujauhoja
4dl ruokakermaa
2pkt pekonia
2kpl sipulia
3kpl valkosipulinkynsiä
3kpl kananmunia
3tl suolaa
Mustapippurirouhetta

Ohje:

Laita korppujauhot kermaan turpoamaan 5 minuutiksi tilavaan kulhoon. 
Pilko pekoni, sipulit ja valkosipulinkynnet ja lisää ne kulhoon. Lisää kulhoon myös jauheliha, kananmunat ja mausteet. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Muotoile mureketaikina uunivuokaan tasaiseksi pötköksi. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 1 tunti.

Tarjoile perunasoseen ja salaatin kanssa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti