maanantai 16. maaliskuuta 2015

Uunissa paistettu kokonainen lohi




Täällä lapissa paistaa ulkona aurinko ja lunta on riittämiin. Kesä tulee varmaan joskus tännekkin ja kasvien esikasvatuskin on jo aloitettu. Chilit ja tomaatit on hyvää vauhtia kasvamassa ja lisää kylvöjä tehdään vielä pitkin kevättä. Mopo tuntuu karkaavan käsistä joka vuosi lajikkeiden määrien kanssa esim tomaatteja on kasvamassa n. 20 eri lajiketta. Toivottavasti kasvatus onnistuu ja kesällä päästään taas syömään vihanneksia omasta maasta. 

Kalaa meillä pyritään syömään pari kertaa viikossa ja tällä kertaa tehtiin uunissa paistettua kokonaista lohta, joka tarjoiltiin bataatin ja wasabikastikkeen kanssa. 

Uunissa paistettu kokonainen lohi

1 kpl lohi
1kpl sitruuna
Tuoreita yrttejä (meillä tilliä, sitruunamelissaa ja timjamia)
Suolaa ja mustapippurirouhetta
Oliiviöljyä

Kuivaa kala talouspaperilla. Leikkaa kylkiin viillot selkärangasta vatsaan päin muutaman sentin välein. Hiero kalaan suolaa, oliiviöljyä ja mustapippurirouhetta sekä pinnalle, että sisään. Täytä kala sitruunaviipaleilla ja tuoreilla yrteillä. Yrttejä voi laittaa reilusti. Nosta kala öljyttyyn uunivuokaan ja pane se uuniin. Paista keskitasolla 250 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. 




Viipalebataatti

1kpl bataatti (n. 900g)
Oliiviöljyä
Suolaa ja mustapippurirouhetta

Leikkaa bataatti noin sentin paksuisiksi kiekoiksi. Voitele kiekot öljyllä. Mausta bataatti suolalla ja mustapippurirouheella ja levitä ne tasaisesti uunipellille. Paista bataatti viipaleita uunissa 250 asteessa mauan mukaan 20-30 minuuttia. 




Wasabikastike

2dl ranskankermaa
1rkl wasabitahnaa
70g kuorittuja saksanpähkinöitä.

Rouhi pähkinät kevyesti. Pähkinän palaset saavat olla ihan reilun kokoisia ja selkeästi tunnistettavissa. Sekoita ranskankerma, wasabitahna sekä pähkinät keskenään. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti