keskiviikko 18. maaliskuuta 2015

Italialaiset lihapullat




Tänäänkin olisi ollut mahtava ilma ulkona, mutta menipä tämä päivä aamusta iltaan töissä. Välillä rupeaa mietityttämään, että jos työpäivän jälkeen lähtisi vielä liikkumaan, niin millä ajalla teen ruokaa? Olisi toki mukava jos työpäivän jälkeen voisi lähteä punttisalille ja lenkille, mutta jos haluan tehdä hyvää ruokaa itse, niin millä ajalla minä kaiken teen? Kuitenkin olen päättänyt, että meillä ei eineksiä syödä, niin jääpä sitten kuntoilut väliin. Huomenna on onneksi vapaa päivä, niin voi liikkua ja tehdä hyvää kotona tehtyä ruokaa :)  Tänään me tehtiin lihapullia italialaisittain. 

Ainekset:

700g Sika-nauta jauhelihaa
1kpl Iso sipuli
3kpl Valkosipulinkynsiä
1dl Maitoa
1kpl Kananmuna
6rkl Hienoksijauhettuja vaalean leivänmuruja
1dl Vasta raastettua parmesaania
Kourallinen tuoretta basilikaa silputtuna
Suolaa
Mustapippuria
Jauhoja lihapullien jauhottamiseen
Oliiviöljyä

Tomaattikastike

3prk Tomaattimurskaa
1kpl Sipuli
2kpl Valkosipulinkynsiä
Kouralinen tuoretta basilikaa
2rkl Oliiviöljyä
Suolaa
Mustapippuria
2dl Punaviiniä

Kaada leivän murut kulhoon, kaada päälle maito ja kananmuna. Sekoita ainekset kulhossa ja laita sivuun, jotta neste imeytyy leivänmuruihin. Kuumenna uuni 180 asteeseen. 

Tee tomaattikastike. Kuumenna oliiviöljyä kasarissa ja kypsennä sipulia ja valkosipulia miedolla lämmöllä pehmeäksi 2-3 minuuttia. 

Kaada kasariin punaviini, tomaattimurska, basilika ja hieman suolaa ja pippuria. Anna kastikkeen kiehua hiljakseen 5-10 minuuttia. 

Tomaattikastikkeen kypsyessä valmistele lihapullat. Laita jauheliha suureen kulhoon ja lisää sipuli, valkosipuli, basilika ja parmesaani. Purista leivänmuruista liika neste pois ja laita ne kulhoon. Sekoita hyvin käsilläsi ja mausta suolalla ja pippurilla. 

Muotoile lihasta lihapullia ja pyöritä ne jauhoissa. Kuumenna oliiviöljy suurella pannulla. Kun öljy on kuumaa, paista lihapullat kullanvärisiksi, tarvittaessa useammassa erässä. 
Lisää lihapullat tomaattikastikkeeseen ja siirrä ne uuninkestävään astiaan. Kypsennä uunissa 10-15minuuttia.

Tarjoa pastan kanssa ja ripottele päälle parmesaania. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti