perjantai 12. kesäkuuta 2020

Briossisämpylät




Me ollaan koettu, että paras sämpylä hampurilaiselle on briossisämpylä. Briossit ei valmistu ihan hetkessä, mutta maku palkitsee vaivan. 

Ainekset:

2dl maitoa
25g tuorehiivaa
2rkl juoksevaa hunajaa
2kpl kananmunia
1tl suolaa
7dl vehnäjauhoja
100g voita

Voiteluun: 1kpl kananmuna
Pinnalle: unikonsiemeniä

Ohje:

Ota voi hyvissä ajoin huoneenlämpöön. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liota nesteeseen hiiva ja hunaja. Sekoita joukkoon kananmunat ja sekoita hyvin, että kananmunien rakenne rikkoutuu. Sekoita suola jauhoihin. Lisää jauhot erissä ja sekoita voi loppuvaiheessa nokareina mukaan. Vaivaa taikinaa yleiskoneella noin 10-15 minuutin ajan. Suojaa kulho kelmulla ja nosta jääkaappiin kohoamaan yön yli. 

Kaada taikina kevyesti jauhotetulle leivinalustalle. Vaivaa taikinaa hieman ja jaa se osiin. 

Pyörittele pyöreiksi sämpylöiksi ja nosta ne kohoamaan leivinpaperin päälle uunipellille. Anna kohota liinan alla vielä tunti. Kuumenna uuni sillä aikaa 200 asteeseen. Voitele kananmunalla ja ripottele päälle unikonsiemeniä.

Nosta uunin keskitasolle ja paista noin 15minuuttia tai kunnes pinta on kauniin ruskea. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti