perjantai 19. kesäkuuta 2020

Grillattua Petite Tenderiä. parmesaanitomaattia ja chimichurri




Petite Tender on naudan lavasta leikattu lähes sisäfileen arvoinen ruhonosa. Sitä on kuvailtu jopa mureimmaksi osaksi naudan ruhoa. 

Valmistettiin Petite Tenderiä grillässä ja seuraksi tehtiin parmesaanitomaatteja ja chimichurri. Kyyti pojaksi kylmää olutta, niin olihan se makiaa. 

GRILLATTUA PETITE TENDERIÄ

Ainekset:

n. 500g Petite Tenderiä
Suolaa
Mustapippuria myllystä

Ohje:

Nosta liha huoneenlämpöön tuntia ennen valmistusta. Poista lihasta kalvot. 
Hiero lihan pintaan suolaa ja mustapippuria. Kuumenna grilli n. 250asteeseen. Ruskista lihaan joka puolelle paistopinta. Siirrä liha epäsuoralle tulelle ja grillaa n.10 minuuttia välillä lihaa käännellen. Kääri liha folioon ja anna lihan vetäytyä  n. 10 minuuttia. Leikkaa lihasta poikkisyin ohuita viipaleita. 


PARMESAANITOMAATIT

Ainekset:

4kpl tomaattia
Parmesaaniraastetta
Suolaa
Mustapippuria myllystä
Oliiviöljyä

Ohje:

Leikkaa tomaatit puoliksi ja aseta grillinkestävälle alustalle. Ripottele päälle parmesaaniraastetta, suolaa ja mustapippuria. Lorauta tomaattien päälle hieman oliiviöljyä. Anna paistua kuumassa grillissä kunnes juusto on sulanut ja saanut kauniin värin. 

CHIMICHURRI

Ainekset:

1dl oliiviöljyä
1rkl sitruunamehua
1/2dl punaviinietikkaa
2kpl valkosipulinkynsiä hienonnettuna
1dl tuoretta lehtipersiljaa hienonnettuna
1dl tuoretta korianteria hienonnettuna
1kpl tuore punainen chili silputtuna
1tl suolaa
172tl mustapippuria myllystä
1/2tl paprikajauhetta (smoked)

Ohje:

Sekoita kaikki ainekset keskenään kulhossa. Anna maustua jääkaapissa noin tunti. 








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti