torstai 18. kesäkuuta 2020

Picanha grillissä ja vineigrette salsa

Kesällä grillataan lähes päivittäin ja säällä kuin säällä. Meillä Sodankylässä on varsin suppeat lihavalikoimat kaupoissa, mutta nyt käytiin Rovaniemellä ja mukaan lähti hieman parempia lihoja. 

Yksi mukaan lähteneistä lihoista oli naudan picanha. Picanha leikataan naudan takaosasta, paahtopaistin päällä olevasta ulkopaistin kärkiosasta. Lihaan jätetään usein rasvakappa päälle. Se auttaa lihaa pysymään mehevänä kypsennyksen aikana. Varsinkin Brasiliassa arvostetaan picanhaa lihana ylitse muiden. Picanhan kaveriksi tehtiin Brasilialais tyylinen vineigrette salsa. 

Maistele sinäkin vaikka nyt juhannuksena, Oikein ruoka rikasta juhannusta kaikille blogin lukijoille. 

Ainekset:

n.700g picanhaa
Sormisuolaa
Mustapippuria myllystä


Ohje:

Nosta liha tuntia aiemmin huoneenlämpöön. Mausta liha molemmilta puolilta suolalla ja mustapippurilla. 

Laita lihan paksuimpaan kohtaan lihalämpömittari. Grillaa lihaan suoralla tulella pinnat kiinni kulmia käännellen. Grillaa sen jälkeen lihaa epäsuoralla tulella, kunnes se saavuttaa haluamasi sisälämpötilan (meillä medium 57 astetta). Kääri liha folioon ja anna sen vetäytyä n. 20 minuuttia. Leikkaa poikkisyin ohuiksi viipaleiksi. 


VINEIGRETTE SALSA

Ainekset: 

4kpl tomaattia
1kpl vihreä paprika
1kpl punainen paprika
1kpl sipuli
2rkl lehtipersiljaa
2rkl korianteria
1/2dl valkoviinietikkaa
2rkl oliiviöljyä
Suolaa
Mustapippuria myllystä

Ohje:

Kuutioi tomaatit ja paprikat. leikkaa sipuli hienoksi silpuksi. Hienonna lehtipersilja ja korianteri. Laita ainekset kulhoon ja lisää valkoviinietikka ja oliiviöljy. Mausta suolalla ja mustapippurilla ja sekoita. Peitä kulho ja laita salsa jääkaappiin maustumaan vähintään puoleksi tunniksi ennen tarjoilua. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti