lauantai 5. helmikuuta 2022

Hirvitournedos, hasselbackan perunat, ruusukaalia pekonilla ja savuolutkastike


 

Viime sunnuntaina tuli vietettyä taas hieman enemmän keittiössä aikaa. Moni ruokabloggarihan tekisi näistä monta erillistä postausta, että saisi enemmän näkyvyyttä. Laitetaan nämä tähän kerralla. Suosittelen kokeilemaan ja vaikka joku voisi kuvitella, että ruusukaali ei maistu, mutta kyllä vain pekonin kanssa maistuu. 

HIRVITOURNEDOS

AINEKSET:

n. 400g hirvenvasan ulkofileetä (tuli 3 pihviä)

6kpl pekonia

Suolaa

Mustapippuria myllystä

Rypsiöljyä paistamiseen.

OHJE:

Ota liha huoneenlämpöön tunti ennen valmistamista. Puhdista hirvenvasan ulkofileestä mahdolliset kalvot. Leikkaa filee pihveiksi. Mausta pihvit suolalla ja mustapippurilla. Kääri pihvien ympärille kaksi pekoniviipaletta. Kiinnitä halutessasi coctailtikuilla. Kuumenna öljy pannulla. Ruskista pihvit molemmilta puolilta muutaman minuutin ajan. Ruskista myös pihvien sivut. 

Nosta pihvit uunivuokaan ja työnnä yhteen paistolämpömittari. Nosta vuoka 175 asteiseen uuniin. Kun sisälämpötila on 57 astetta ota vuoka uunista ja peitä foliolla. 

Anna pihvien vetäytyä 10 minuuttia ennen tarjoilua. 


HASSELBACKAN PERUNAT

AINEKSET YHDELLE SYÖJÄLLE:

4kpl tasakokoisia kiinteitä perunoita

50g voita

Suolaa

Korppujauhoja

(halutessasi juustoraastetta)

OHJE:

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Pese ja kuori perunat. Siivuta perunat niin, ettei veitsi leikkaa ihan pohjaan asti. Helpotat leikkaamista kun asetat perunan puukapusta päälle. Tällöin veitsi ei pääse perunan pohjaan saakka. 

Laita perunat uunivuokaan viillot ylöspäin. Voitele voisulalla ja ripottele päälle suolaa. Kypsennä uunissa noin 30 minuuttia. 

Voitele uudelleen voisulalla ja ripottele päälle korppujauhoja. Jos haluat päälle juustoraastetta, niin lisää se tässä vaiheessa. Kypsennä edelleen noin 20 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä. 


RUUSUKAALIA PEKONILLA

AINEKSET:

n.200g ruusukaaleja

170g pekonia

2kpl valkosipulinkynsiä

1rkl rypsiöljyä

1rkl juoksevaa hunajaa

Suolaa

Mustapippuria myllystä

OHJE:

Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Puolita pienet ja lohko neljään osaan isot ruusukaalit. Leikkaa pekoni kuutioiksi. Kuumenna öljy pannulla. Lisää joukkoon valkosipulinkynnet ja pekonit. Paista muutama minuutti koko ajan käännellen. Lisää ruusukaalit ja jatka paistamista muutama minuutti. Lisää joukkoon juoksevaa hunajaa ja paista sekoitellen hetki. 

Mausta suolalla ja mustapippurilla. 


SAVUOLUTKASTIKE

AINEKSET:

1kpl salottisipuli silputtuna

2,5dl savuolutta

1rkl Dijon-sinappia

1tl juoksevaa hunajaa

2rkl voita

Rypsiöljyä

Suolaa

Mustapippuria myllystä

Ruskeaa suurustetta

OHJE:

Lisää kattilan pohjalle hieman rypsiöljyä. Freesaa sipulia pari minuuttia ja kaada sekaan savuolut. Kiehauta ja anna keittyä hieman kasaan. Lisää joukkoon Dijon-sinappi ja juokseva hunaja. Laske lämpö matalalle ja sekoita mukaan voi. Suurusta ruskea suurusteella.

 Mausta suolalla ja mustapippurilla. 


    



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti