perjantai 15. syyskuuta 2023

Pitkään haudutettua siideripossua

 



Syksy tulee, joten mieleen tulee heti pataruuat. Nyt  on omenoiden satokausi ja kaatopaikan sijaan omenat pitäisi hyödyntää. Mikä onkaan parasta kuin omenamehu tai vaikkapa omenaviini tai siideri. Tietysti omena on parasta leivonnaisissa, mutta omena sopii myös hyvin lihan kanssa. Itsellä kasvaa tällä hetkellä omenapuutarhassa 13 omenapuuta, joista 10 on eri lajikkeita. Lisää on tulossa muutama puu vuosittain. 

Aidosta siideristä ja omenoista tullaan varmasti puhumaan täällä blogissa myös jatkossa, mutta tänään yhdistettiin omena ja porsas. Lihan annettiin hautua pitkää, niin että siitä tuli höystöä. 

SIIDERIPOSSU

Ainekset:

800g porsaan kassleria

2kpl porkkanoita

3kpl sipulia

2kpl  valkosipulikynsiä

140g pekonia

8dl aitoa siideriä

3kpl kotimaisia omenoita

200g ranskankermaa (28%)

2rkl Dijon -sinappia

1rkl juoksevaa hunajaa

Suolaa

Mustapippuria myllystä

Kuivattua timjamia

Voita paistamiseen


OHJE:

Nosta lihat huoneenlämpöön 1/2h ennen valmistusta. 

Paloittele liha isohkoiksi kuutioiksi. 

Kuori ja paloittele porkkanat ja sipulit. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Kuutioi pekoni. 

Ruskista lihapalat pannulla voissa ja kaada pataan. 

Ruskista pannulla pekonit ja kaada pataan. 

Lisää pataan paloitellut porkkanat, sipulit, sekä viipaloidut valkosipulinkynnet. 

Lisää pataan Dijon-sinappi ja juokseva hunaja.

 Mausta suolalla, mustapippurilla ja timjamilla.

 Huuhdo paistinpannu siiderillä ja kaada kaikki siideri pataan. 

Nosta pata uuniin 175 asteeseen ja anna hautua 2 tuntia. 

Pese ja leikkaa omenat lohkoiksi, lisää pataan. 

Anna hautua vielä tunti. 

Lisää pataan lopuksi ranskankerma ja sekoita. 

Tarjoile esim perunamuussin ja salaatin kanssa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti