Syksy tulee, joten mieleen tulee heti pataruuat. Nyt on omenoiden satokausi ja kaatopaikan sijaan omenat pitäisi hyödyntää. Mikä onkaan parasta kuin omenamehu tai vaikkapa omenaviini tai siideri. Tietysti omena on parasta leivonnaisissa, mutta omena sopii myös hyvin lihan kanssa. Itsellä kasvaa tällä hetkellä omenapuutarhassa 13 omenapuuta, joista 10 on eri lajikkeita. Lisää on tulossa muutama puu vuosittain.
Aidosta siideristä ja omenoista tullaan varmasti puhumaan täällä blogissa myös jatkossa, mutta tänään yhdistettiin omena ja porsas. Lihan annettiin hautua pitkää, niin että siitä tuli höystöä.
SIIDERIPOSSU
Ainekset:
800g porsaan kassleria
2kpl porkkanoita
3kpl sipulia
2kpl valkosipulikynsiä
140g pekonia
8dl aitoa siideriä
3kpl kotimaisia omenoita
200g ranskankermaa (28%)
2rkl Dijon -sinappia
1rkl juoksevaa hunajaa
Suolaa
Mustapippuria myllystä
Kuivattua timjamia
Voita paistamiseen
OHJE:
Nosta lihat huoneenlämpöön 1/2h ennen valmistusta.
Paloittele liha isohkoiksi kuutioiksi.
Kuori ja paloittele porkkanat ja sipulit. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Kuutioi pekoni.
Ruskista lihapalat pannulla voissa ja kaada pataan.
Ruskista pannulla pekonit ja kaada pataan.
Lisää pataan paloitellut porkkanat, sipulit, sekä viipaloidut valkosipulinkynnet.
Lisää pataan Dijon-sinappi ja juokseva hunaja.
Mausta suolalla, mustapippurilla ja timjamilla.
Huuhdo paistinpannu siiderillä ja kaada kaikki siideri pataan.
Nosta pata uuniin 175 asteeseen ja anna hautua 2 tuntia.
Pese ja leikkaa omenat lohkoiksi, lisää pataan.
Anna hautua vielä tunti.
Lisää pataan lopuksi ranskankerma ja sekoita.
Tarjoile esim perunamuussin ja salaatin kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti