perjantai 29. syyskuuta 2023

Poronluukeitto

 


Pakastimesta löytyi vielä yksi pussillinen poron luullista keittolihaa, niin päätinpä laittaa ruuaksi. Kohtahan sitä saa ostaa pakastimeen tuoretta poronlihaa. 

AINEKSET:

1kg poron luullista keittolihaa

3kpl laakerinlehtiä

Suolaa

10kpl maustepippureita

6kpl katajanmarjoja

Vettä


6kpl perunoita

3kpl nauriita

1kpl porkkanoita

60g palsternakkaa

1kpl lehtisellerinvarsi

1kpl sipuli

Koristeluun persiljaa


OHJE:

Laita keittolihat kattilaan ja lisää kylmää vettä niin, että lihat peittyy. Anna kiehua ja poista muodostuva vaahto. Lisää joukkoon laakerinlehdet, suola, maustepippurit ja katajanmarjat. Anna kiehua hiljalleen 2,5-3 tuntia, kunnes liha irtoaa luista. 

Nosta lihat liemestä, irrota luista ja paloittele keittolihoiksi. Kuori ja kuutioi perunat ja nauriit. Kuori ja viipaloi porkkana ja palsternakka. Pese lehtisellerinvarsi ja viipaloi. Kuori ja silppua sipuli. Nosta kaikki ainekset liemeen ja anna kiehua, kunnes kaikki juurekset on kypsiä. Lisää persilja. 

Tarjoile ruisleivän ja maidon kanssa. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti