Pakastimesta löytyi vielä yksi pussillinen poron luullista keittolihaa, niin päätinpä laittaa ruuaksi. Kohtahan sitä saa ostaa pakastimeen tuoretta poronlihaa.
AINEKSET:
1kg poron luullista keittolihaa
3kpl laakerinlehtiä
Suolaa
10kpl maustepippureita
6kpl katajanmarjoja
Vettä
6kpl perunoita
3kpl nauriita
1kpl porkkanoita
60g palsternakkaa
1kpl lehtisellerinvarsi
1kpl sipuli
Koristeluun persiljaa
OHJE:
Laita keittolihat kattilaan ja lisää kylmää vettä niin, että lihat peittyy. Anna kiehua ja poista muodostuva vaahto. Lisää joukkoon laakerinlehdet, suola, maustepippurit ja katajanmarjat. Anna kiehua hiljalleen 2,5-3 tuntia, kunnes liha irtoaa luista.
Nosta lihat liemestä, irrota luista ja paloittele keittolihoiksi. Kuori ja kuutioi perunat ja nauriit. Kuori ja viipaloi porkkana ja palsternakka. Pese lehtisellerinvarsi ja viipaloi. Kuori ja silppua sipuli. Nosta kaikki ainekset liemeen ja anna kiehua, kunnes kaikki juurekset on kypsiä. Lisää persilja.
Tarjoile ruisleivän ja maidon kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti