lauantai 9. syyskuuta 2023

Sienestäjän possukastike


 

Kesä oli ja kesä meni. Kesään kuului luonnollisesti joka päiväinen grillailu, mutta blogiin asti ei tullut mitään. Blogimme täytti elokuussa 10 vuotta, joka omasta mielestäni on jo saavutus. Reseptejen julkaisuväli on hieman hiipunut, mutta toivottavasti taas syksyä ja talvea kohden asia korjaantuu. 

Työpäivien jälkeen on usein olo, että ei jaksaisi tehdä mitään, niinpä ruuan laittoonkaan ei jaksa uhrata hirveästi voimia. Tässä yksi suhteellisen helppo ja nopea arkiruoka.

SIENESTÄJÄN POSSUKASTIKE

AINEKSET:

200g kanttarelleja

1kpl iso sipuli

300g porsaan kinkkusuikaleita

140g pekonia

2dl kuohukermaa

5dl vettä

Suolaa

Öljyä

Ruskeaa suurustetta


OHJE:

Puhdista ja pilko kanttarellit. Nosta ne kuumalle pannulle ja haihduta niistä neste pois. Kaada kulhoon odottamaan. Lisää pannulle pilkottu pekoni. Sekoittele, kunnes pekoni hieman paahtuu. Kaada pekonit kulhoon. Hienonna sipuli, kuullota sipuli kypsäksi pannulla. Kaada sipulit kulhoon. Lisää pannulle öljyä ja possunsuikaleet. Ruskista possunsuikaleet. 

Lisää pannulle vesi, suola ja hieman mustapippuria. 

Lisää suuruste ja sekoittele, kunnes kastike sakenee.

Lisää joukkoon kanttarellit, pekonit ja sipuli. Anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia. 

Lisää kuohukerma ja sekoita. Lämmitä vielä hetki, mutta älä anna kiehua. Tarkista maku. 


Tarjoile riisin tai perunoiden kera. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti