maanantai 30. tammikuuta 2017

Lohta pannulla
Nyt on kevään ensimmäiset kylvötkin vihdoin suoritettu. Esikasvatuksen aloitin chileillä ja paprikalla. Tänä vuonna aloitin hieman aiemmin ja nyt lajikkeina on semmoisia, jotka ovat kerenneet myös aiemmin minulla satoa tuottaa ja mielellään vielä hieman runsaammin. Kuukauden päästä onkin sitten tomaattien istutusten vuoro. Onneksi minulla oli jäljellä taimimultaa, koska täällä lapissa tuntuu olevan hieman haaste saada taimimultaa näin talvella. 

Kaupassa piti olla tarjouksessa muikut ja niinpä tarjoushaukkana kipasin ostoksille. Jälleen kerran kyseisen kaupan kohdalla jouduin pettymään, eli muikkuja ei ollut enää. Toki ymmärrän, että kalaa ei aina kalastajakaan pysty toimittamaan, jos kalaa ei tule. Kyseisen kaupan kohdalla on vain kyse siitä, että valitettavan usein tarjoustuotteita ei ole välttämättä edes koko tarjousajalla ja nyt ei siis puhuta pelkästä kalasta, vaan myös muista tuotteista. Jos voisin, niin boikotoisin kyseistä kauppaa, mutta kaikkia ruuanlaittoon tarvittavia raaka-aineita ei tässä kylässä muista kaupoista saa. 

Koska olin päättänyt, että kalaa syödään, niin ostinpa kokonaisen lohen. Tarkoitus oli tehdä kokonaista lohta uunissa, mutta pää ei keksinyt mitään uutta reseptiä, joten päätettiin pistää lohi fileiksi ja pannulle.


Ainekset:

n. 1kg lohta
Voita paistamiseen
Sitruunapippuria
suolaa

Koristeeksi:

Tuoretta tilliä
Sitruuna


Ohje:

Fileoi lohi ja poista ruodot. Huuhtele file ja kuivaa talouspaperilla. Leikkaa pannulle sopiviksi annospaloiksi. Laita pannulle pieni nokare voita ja lämmitä pannu kuumaksi. Laita lohipala pannulle nahkapuoli alaspäin. Paista n. 3-4 minuuttia riippuen lohipalan koosta. Käännä lohipala ja paista hellan keskilämmöllä n. 1-3 minuuttia. Paistamisen loppuvaiheessa lisää lohipalan päälle hieman suolaa ja sitruunapippuria. Tarjoile lohipala heti. 

Paistetun lohen kanssa sopii tarjoiltavaksi hyvin esim perunamuussi. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti