Eipä ole paljon ukkomaisempaa syötävää, kuin grillikylki. Mikä onkaan parempaa evästä matkaan, niin kalareissulle kuin marjaankin. Porsaankylki oli hyvässä tarjouksessa tällä viikolla ja tänään tehtiin jo toinen erä. Meijän mielestä grillikylki on aivan parasta, kun se on kunnolla jäähtynyt. Huomenna siis napsitaan ihan välipalaksi grillikylkeä.
Ainekset:
n.1,5kg Porsaankylkeä
Rubi:
Grillimaustetta
Savupaprikajauhetta
Valkosipulijauhetta
Chilijauhetta
Ohje:
Ota possunkylki puoltatuntia aiemmin huoneenlämpöön. Sekoita kulhoon grillimaustetta, savupaprikajauhetta, valkosipulijauhetta ja chilijauhetta oman makusi mukaan. Laita possunkylki uunivuokaan ja hiero siihen rubia kauttaaltaan. Lämmitä possunkylkeä uunissa ensin 250asteessa n.20minuuttia, jonka jälkeen laske uunin lämpö 175asteeseen. Anna lihan olla uunissa n.1,5 tuntia, jonka jälkeen käännä liha ja anna vielä paistua n.1tunti. Ota liha uunista ja kääri folioon vetäytymään vähintään puoleksi tunniksi. Tarjoile vaikka perunamuussin kanssa tai syö ihan sellaisenaan. Aivan parasta seuraavana päivänä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti