perjantai 27. tammikuuta 2017

Italialainen pizzapohja



Tänään olisi ollut hieno keli ulkoilla, mutta päivä menikin siivouksen parissa. Näin perjantain kunniaksi tehtiin pizzaa. Kyllä on pakko sano, että sen jälkeen kun ostin pizzakiven, niin meillä on usemmin tehty pizzaa. Oikeanlaisen taikinan teko on ollut välillä haaste, mutta tällä ohjeella tuli hyvä pohja pizzoihin. Jos et omista vielä pizzakiveä, niin suositellaan hankkimaan. 


Ainekset:

Vettä 6dl
Hiivaa 25g
Oliiviöljyä 5rkl
Sokeria 2tl
Durumvehnäjauhoja 1kg
Suolaa 3 tl


Liuota sokeri ja hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää jauhot. Lisää joukkoon oliiviöljy.  Sekoita suola tilkkaan kädenlämpöistä vettä ja lisää se taikinaan. Sekoita taikina sileäksi ja pyöreäksi palloksi.
Peitä liinalla ja anna kohota 1h. Jaa taikina neljään osaan ja laita se hieman jauhotetulle pöydälle. Muotoile pyöreitä pizzoja ja lisää omaan makuusi olevat täytteet. Laita pizza uuniin ja paista pizzakivellä 250asteessa noin 5-7 min. 


Tällä ohjeella tuli neljä pizzaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti