sunnuntai 15. tammikuuta 2017

Chorizo-hirvenlihapata




Ainekset:

300g chorizomakkaraa
1400g hirvenpaisti-lihaa
4kpl Aji Benito chiliä
3kpl sipulia
6kpl valkosipulinkynsiä
1rkl savustettua paprikajauhetta
1prk (400g) tomaattimurskaa
1prk (500g) paseerattua tomaattia
5rkl riistafondia
Chilijauhetta
Voita paistamiseen


Ohje:

Ota chorizosta kuori pois ja kuutioi makkara. Poista hirvenlihasta mahdollinen kalvo ja leikkaa liha kuutioiksi. Ruskista chorizoja niin kauan, että rasva alkaa tirisemään. Kaada chorizot pataan. Sen jälkeen ruskista hirvenlihat voissa erissä ja kaada pataan. Kuori valkosipulin kynnet ja sipulit. Puolita sipulit. Poista chileistä siemenet ja pilko chilit pieneksi. Laita sipulit, valkosipulinkynnet ja chilit pataan. Lisää tomaattimurska, paseerattu tomaatti, mausteet ja riistafondi. Sekoita ainekset padassa. Anna muhia uunissa kannen alla 140 asteessa 4-6 tuntia. 

Tarjoile esim keitettyjen perunoiden tai riisin kanssa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti