Pitkien yövuorojen välissä pitäisi keretä nukkumaan ja tehdä vielä ruokaakin. Vaikka onkin kiire ei meillä edelleenkään syödä eineksiä, vaan hyvää itse tehtyä ruokaa. Tänään jääkaapista kurkisti lohifile ja vaikka teryaki-kastike olisi helppo tehdä itse, niin kauppaan ei ollut aikaa lähteä puuttuvia aineita hakemaan. Onneksi meillä oli valmista japanilaista teriyaki-kastiketta, joten tässäpä helppo ja nopea resepti:
Ainekset:
Lohifile
Teryaki-kastiketta
Suolaa
Ohje:
Laita lohifile öljyllä voideltuun vuokaan nahkapuoli alaspäin. Leikkaa loheen viillot nahkaan asti, niin että viiltojen väli on annospala. Sivele lohen päälle teryaki-kastiketta. Lisää lohen päälle sormituntumalla suolaa. Lämmitä uuni 175 asteeseen ja laita lohi uunin keskitasolle 10-15 minuutiksi. Sen jälkeen laita uunin grillivastukset päälle 250 asteeseen. Voitele kalaa teryaki-kastikkeella sillä välin, kun grillivastukset lämpenevät. Nosta kala uunin ylätasolle. Grillaa kalaa uunin ylätasolla noin 10-15 minuuttia ja voitele Teryaki-kastikkeella 5 minuutin välein. Kun kala on ottanut pinnalleen upean värin, nosta kala uunista ja voitele vielä kerran teryaki-kastikkeella.
Tarjoile esim. riisin kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti