keskiviikko 4. tammikuuta 2017

Kermainen savuporokeitto






Lähes kolmen viikon loma alkaa olla loppu. Joulua vietettiin pojan kanssa ihan kahdestaan mökillä ja ruokia tehtiin pöytään aikasen runsaasti. Kinkun lopusta tehtiin vielä pyttipannua ja hernekeittoa. Mikä parasta oli joulupukkikin kuullut ainoan toiveeni ja lahjaksi sainkin pastakoneen. Pitänee siis ruveta harjoittelemaan tuorepastan tekoa.

Uutta vuotta meitä olikin mökillä juhlistamassa useampia. Luonnollisesti räjäyttelyjen lomassa maistui myös hyvä ruoka. 

Eilen tultiin takaisin kotia ja ruuaksi tehtiin kermaista savuporokeittoa. Meidän mielestä oli hyvää. Kokeile ihmeessä sinäkin.

Ainekset:

300g savupororouhetta
140g pekonia
1kpl sipuli
4dl kermaa
125g sulatejuustoa
1rkl riistafondia
1l vettä
Mustapippuria myllystä

Persiljaa koristeluun.

Ohje:

Kuori ja pilko sipuli. Kuullota pannulla pienessä määrässä öljyä. Kaada sipulisilppu kattilaan. Pilko pekonit pieneksi ja ruskista samalla pannulla, jossa kuullotit sipulin. Kaada ruskistetut pekonit sipulin sekaan kattilaan. Lisää kattilaan sitten savupororouhe, vettä, kerma ja riistafondi. Anna kiehahtaa ja lisää sulatejuusto pieninä paloina keittoon. Lisää mustapippuria ja anna keiton vielä kiehahtaa. Tarkista maku.

Tarjoile ruisleivän kera. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti