Kaalilaatikko on monen mielestä syksyn suurta herkkua. Kaupassa eräs päivä silmiimme osui kotimainen keräkaali ja vaikka kaali onkin syksyllä parhaimmillaan, niin hyvää laatikkoa siitä saa muulloinkin. Koska meillä ei nyt varsinaisesti olla kaalin suur ystäviä, niin lisättiin jauhelihan määrää.
Ainekset:
n. 1,5kg keräkaalia
5dl vettä
800g jauhelihaa
1 1/2dl puuroriisiä
1kpl sipuli
3rkl siirappia
5dl lihalientä
1rkl meiramia
Mustapippurirouhetta
Suolaa
Pinnalle voita.
Ohje:
Silppua kaali. Kannan kovimman osan voi jättää pois. Kuumenna vesi isohkossa kattilassa. Lisää kaalit ja suolaa. Sekoita välillä. Anna kiehua noin puoli tuntia.
Hienonna sipuli. Ruskista jauheliha paistinpannulla useammassa erässä. Lisää sipuli. Mausta seos meiramilla ja mustapippurirouheella.
Kaada jauheliha kaalin joukkoon. Mausta seos siirapilla. Lisää joukkoon raaka riisi ja lihaliemi.
Voitele iso uunivuoka. Kaada kaaliseos liemineen vuokaan. Pane vuuan pinnalle muutama voi nokare. Kypsennä uunin alimmalla tasolla 175 asteessa n.1,5-2 tuntia.
Tarjoile puolukkahillon kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti