sunnuntai 10. lokakuuta 2021

Hirvipata Intialaisittain

 


Hirvikausi on meneillään ja blogin tilastoista huomaa, että hirvireseptejä katsotaan tällä hetkellä ahkeraan. Monelle hirven liha tarkoittaa hirvikäristystä tai hirvipaistia ja onhan ne suurta herkkua. Toisaalta jos hirven lihaa syö useammin, niin haluaa tehdä välillä jotain muutakin.

Nyt pakastimesta kaivoin esiin hirven potkaa, joka sopii todella hyvin pataruokiin. Tällä kertaa lähdin Intialaiseen makumaailmaan. Saattaisi toki monelta Intialaiselta jäädä syömättä, kun sekaan laitoin pekonia. Pekoni on vaan niin hyvää. 

HIRVIPATA INTIALAISITTAIN

Ainekset:

n. 450g hirven luutonta potkaa

140g pekonia

2rkl garam masala -mausteseosta

1rkl jauhettua inkivääriä

2rkl tulista chilirouhetta

2kp valkosipulinkynsiä

2kpl sipulia

2tl suolaa

5dl turkkilaista jugurttia

400g tomaattimurskaa

Koristeeksi persiljaa


Ohje:

Poista hirvenlihasta mahdolliset kalvot ja paloittele kuutioiksi. Leikkaa pekoni paloiksi. Kuori sipulit ja leikkaa lohkoiksi. Kuori ja silppua valkosipulinkynnet. 

Ruskista pekonit pannulla ja kaada pataan. Ruskista samalla pannulla pekonin rasvassa hirven lihat parissa erässä ja kaada pataan. 

Lisää pataan silputtu valkosipulinkynsi ja sipulilohkot. Lisää pataan mausteet, tomaattimurska ja turkkilainen jugurtti, sekoita. 

Laita pata uuniin ja anna hautua 175 asteessa kolme tuntia. 

Koristele ruoka persiljalla ja tarjoa basmatiriisin kanssa. 

Nosta halutessasi pöytään tarjolle myös turkkilaista jugurttia ja ruokajuomaksi sopii hyvin olut. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti