maanantai 25. lokakuuta 2021

Savuviskissä liekitettyä teerenrintaa

 


Eilen oli mukava pakkanen ja sehän  tarkoittaa latvalinnustusta näin syyslomalla. 

Lähdin tutuille metsästysmaille, jossa ikävä kyllä on tehty laajat avohakkuut, mutta latvalinnustuksessa sieltä niitä lintuja löytää. Lumipuku päälle ja lähdin kävelemään hakkuu aukkojen reunoja. Kovinkaan kauaa ei tarvinnut kävellä, kun puussa näkyi puuhun kuulumaton musta läntti. Kivääri pois aserepusta ja kiikaritähtäimellä varmistus, yksinäinen teerihän se siellä. 

Matkaa kuitenkin oli aivan liikaa, joten nyt piti miettiä reittiä lähemmäs. Hiipimällä ja ryömimällä pääsin lähemmäs ja katsoin, että lähemmäs en tule millään pääsemään. Etäisyysmittarilla mittaus ja etäisyyttä oli 175 metriä. 

Ase on kohdistettu 150 metriin, joten kauaa ei tarvinnut miettiä mihin ampua. Laukaus ja teeri eräksi puun alle. Nuori ukko teeri ja heti suolistus ja tietysti sydän, maksa ja kivipiira mukaan syötäväksi. 

Teeri laitettiin riippumaan pariksi päiväksi, mutta minulla oli odottamassa kodalla aikaisemmasta teerestä täkkäpalat (rintapalat), jotka olin päättänyt liekittää. 

Ennen täkkäpalojen liekitystä paistettiin nuotiolla pannulla voissa kivipiiran liha, jota pitää kypsyttää hieman pidempään ja aivan lopussa puhdistettu sydän ja maksa sekä pikkasen suolaa ja mustapippuria myllystä, onhan se vain hyvää. 

Illan kodalla kruunasi liekitetty teerenrinta. Liekitykseen käytettiin nyt 12 vuotiasta savuviskiä, joka sopii hyvin riistan kanssa. 

AINEKSET:

Yhden teeren rintapalat (täkät)

Savuviskiä

Voita

Suolaa

Mustapippuria myllystä

OHJE:

Kuumenna pannulla voi ja lisää teeren rintafileet. Paista molemmille puolille kaunis paistopinta. Älä paista riistaa liian kauan, ettei se rupea maistumaan maksalle. 

Mausta suolalla ja mustapippurilla. Kaada pannulle savuviskiä ja anna syttyä tuleen. Liikuta teeren rintafileitä pannulla liekittämisen ajan. 

Kun liekki on sammunut, laita folioon kymmeneksi minuutiksi vetäytymään ennen tarjoilua. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti