lauantai 2. lokakuuta 2021

Butter Chicken

 



Kaupassa oli tarjouksessa kanan ohutta fileeleikettä, joten päätin tehdä siitä päivän ruuan. Seuraavaksi piti ruveta kaupassa miettimään, että mitä siitä tekisi. Siitä se ajatus sitten lähti ja ostoskoriin alkoi tarvikkeet löytymään. 

BUTTER CHICKEN -Intialainen voikana

Ainekset:

480g Kanan ohutta fileeleikettä (maustamaton)
100g Voita
2kpl Valkosipulinkynsiä
1rkl Tuoretta inkivääriä raastettuna
2tl Garam Masala maustetta
1tl Juustokuminaa
1tl Kurkumaa
1kpl Punainen Chili
500g Paseerattua tomaattia
3rkl Tomaattipyreetä
1tl Suolaa
2dl Kuohukermaa

Turkkilaista jugurttia
Persiljaa

Ohje:

Paloittele fileeleikkeet kuutioiksi, ruskista voissa paistokasarissa ja siirrä lautaselle odottamaan. 

Hienonna valkosipulinkynnet ja kuullota voissa inkivääriraasteen kanssa. Viipaloi chili ja lisää joukkoon. Lisää joukkoon garam masala, juustokumina, kurkuma ja suola. 

Lisää paistokasariin paseerattu tomaatti ja tomaattipyree ja sekoita. Lisää joukkoon kuutioidut fileeleikkeet ja anna hautua keskilämmöllä kannen alla 20 minuuttia. 

Lisää joukkoon kuohukerma ja kiehauta. 

Laita tarjoiluastialle ja lisää päälle turkkilaista jugurttia ja koristele persiljalla. 

Tarjoile basmatiriisin kanssa ja ruokajuomaksi sopii hyvin olut. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti