Minulla oli eilen vapaapäivä, joten mikäpäs se on mukavampaa kuin tehdä pitkään kypsyvää pataruokaa ja ruuan hautuessa padassa voi siivota. Ulkona keli ei ole mitenkään mahtava, joten mukava viettää aikaa keittiössä hyviä ruokia tehden.
Poika on tällä hetkellä koronassa. Pojalla on varsinkin ruokabloggarille harmillinen oire, koska haju- ja makuaisti on kadonnut. Nyt siis ruoka on pelkkää polttoainetta, kun normaalisti ruoka on myös nautinto.
Minä olen vielä välttänyt koronan ja nyt tein hirvihöystöä ja voin sanoa, että oli taas makuelämys.
AINEKSET:
n.1kg hirven luutonta potkaa
2kpl punasipulia
2kpl valkosipulinkynsiä
2kpl porkkanaa
4dl punaviiniä
1tlk (200g) suppilovahveroita
3rkl karpalohyytelöä
100g sinihomejuustoa
1dl smetanaa
15kpl katajanmarjoja
Mustapippuria myllystä
Suolaa
Voita
OHJE:
Kuutioi liha ja ruskista voissa pannulla. Kaada lihat pataan. Silppuapunasipulit ja valkosipulinkynnet ja viipaloi porkkanat, freesaa voissa pannulla. Kaada lihan joukkoon pataan. Kaada pannulle punaviini ja kaada pataan. Lisää katajanmarjat ja mausta suolalla ja mustapippurilla.
Laita pata uuniin 150 asteeseen.
Kun pata on ollut uunissa 5 tuntia, valuta säilykesienistä neste pois ja paista pannulla voissa neste pois. Lisää pataan.
Lisää pataan sinihomejuusto, karpalohyytelö ja smetana.
Anna hautua uunissa vielä tunti.
Tarjoile keitettyjen perunoiden kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti