lauantai 26. maaliskuuta 2022

Hirvihöystö

 


Minulla oli eilen vapaapäivä, joten mikäpäs se on mukavampaa kuin tehdä pitkään kypsyvää pataruokaa ja ruuan hautuessa padassa voi siivota. Ulkona keli ei ole mitenkään mahtava, joten mukava viettää aikaa keittiössä hyviä ruokia tehden. 

Poika on tällä hetkellä koronassa. Pojalla on varsinkin ruokabloggarille harmillinen oire, koska haju- ja makuaisti on kadonnut. Nyt siis ruoka on pelkkää polttoainetta, kun normaalisti ruoka on myös nautinto. 

Minä olen vielä välttänyt koronan ja nyt tein hirvihöystöä ja voin sanoa, että oli taas makuelämys. 

AINEKSET:

n.1kg hirven luutonta potkaa

2kpl punasipulia

2kpl valkosipulinkynsiä

2kpl porkkanaa

4dl punaviiniä

1tlk (200g) suppilovahveroita

3rkl karpalohyytelöä

100g sinihomejuustoa

1dl smetanaa

15kpl katajanmarjoja

Mustapippuria myllystä

Suolaa

Voita


OHJE:

Kuutioi liha ja ruskista voissa pannulla. Kaada lihat pataan. Silppuapunasipulit ja valkosipulinkynnet ja viipaloi porkkanat, freesaa voissa pannulla. Kaada lihan joukkoon pataan. Kaada pannulle punaviini ja kaada pataan. Lisää katajanmarjat ja mausta suolalla ja mustapippurilla. 

Laita pata uuniin 150 asteeseen. 

Kun pata on ollut uunissa 5 tuntia, valuta säilykesienistä neste pois ja paista pannulla voissa neste pois. Lisää pataan. 

Lisää pataan sinihomejuusto, karpalohyytelö ja smetana. 

Anna hautua uunissa vielä tunti. 


Tarjoile keitettyjen perunoiden kanssa. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti