sunnuntai 20. maaliskuuta 2022

Serranokinkkuun käärittyä hirven sisäfileetä dijon-sinappi kuorrutteella

 


Pojan käydessä muutaman päivän reissulla täällä, kerkesimme tehdä myös muutamia aivan mahtavan makuisia ruokia. Blogiin niistä ruuista päätyy kaksi ja tässä se toinen.

Olin säästellyt hirven sisäfileetä pojan tuloon ja päätimme tehdä siitä jotain hieman uutta, mutta itse raaka-ainetta kunnioittaen. 

Meidän mielestä ruoka oli aivan mahtavaa ja sitä olisi saanut olla enemmän. 


AINEKSET:

650g hirven sisäfileetä

100 g serranokinkkua

Dijon-sinappia

Mustapippuria myllystä

Suolaa

Voita paistamiseen

OHJE:

Nosta liha huoneenlämpöön tuntia ennen valmistamista. Poista mahdolliset kalvot. Hiero lihan pintaan suolaa ja mustapippuria. 

Paista lihan pinta ruskeaksi voissa pannulla.

Nosta sisäfilee alumiinifolion päälle ja kuorruta filee kauttaaltaan dijon-sinapilla. Kääri ympäri serranokinkkua, laita folio kiinni. 

Laita uuniin 150 asteeseen kunnes lihan sisälämpötila on 56 astetta (medium). 

Anna lihan vetäytyä foliossa n. 10 minuuttia ennen tarjoilua. 

Tarjoile vaikka hunajaisten uunijuuresten kanssa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti