Poika tuli pitkästä aikaa käymään ja taka-ajatuskin oli selvä, tuoda koirat minulle. Poikaa ei ole tullut nähtyäkään taas yli kahteen kuukauteen. Viime kerralla kun näimme mökillä satuin osumaan pojan autolla jänikseen ja onneksi jänis ei jäänyt renkaan alle vaan lihat säilyi kunnossa. Poika kävi lopettamassa jäniksen ja suolisti sen. Myöhemmin jänis nyljettiin ja eilen teimme siitä ruokaa.
Poroja pienempiä eläimiä ei väistetä ja siksi tämäkin jänis jäi auton alle. Selvennyksenä vielä, että yliajon tapahtuessa oli jäniksen metsästysaika, yliajo tapahtui alueella missä pojalla ja minulla on metsästysoikeus muutenhan jänistä ei olisi saanut ottaa.
AINEKSET:
1kpl jänis
0,5l tummaa olutta
2kpl sipulia
2kpl porkkanaa
Pätkä varsiselleriä
4kpl valkosipulinkynsiä
10kpl mustapippuria
10kpl katajanmarjoja
Suolaa
2rkl riistafondia
Vettä
Voita
OHJE:
Paloittele jänis patavalmiiksi. Pese porkkanat ja varsiselleri ja leikkaa siivuiksi. Lohko sipulit ja viipaloi valkosipulinkynnet. Kaada pataan porkkanat, varsiselleri, sipuli ja valkosipulinkynnet. Ruskista jäniksen lihat voissa pannulla ja kaada pataan. Lisää pannulle tumma olut ja kaada pataan, niin saat mukaan pannulta maut. Lisää pataan mustapippurit, katajanmarjat ja suolaa. Lisää pataan vielä riistafondi ja vettä sen verran, että lihat peittyvät.
Kypsennä uunissa 150 asteessa .n. 3-4 tuntia, kunnes liha on mureaa ja irtoaa luista hyvin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti