tiistai 15. maaliskuuta 2022

Jänispata

 Poika tuli pitkästä aikaa käymään ja taka-ajatuskin oli selvä, tuoda koirat minulle. Poikaa ei ole tullut nähtyäkään taas yli kahteen kuukauteen. Viime kerralla kun näimme mökillä satuin osumaan pojan autolla jänikseen ja onneksi jänis ei jäänyt renkaan alle vaan lihat säilyi kunnossa. Poika kävi lopettamassa jäniksen ja suolisti sen. Myöhemmin jänis nyljettiin ja eilen teimme siitä ruokaa. 

Poroja pienempiä eläimiä ei väistetä ja siksi tämäkin jänis jäi auton alle. Selvennyksenä vielä, että yliajon tapahtuessa oli jäniksen metsästysaika, yliajo tapahtui alueella missä pojalla ja minulla on metsästysoikeus muutenhan jänistä ei olisi saanut ottaa. 

AINEKSET:

1kpl jänis

0,5l tummaa olutta

2kpl sipulia

2kpl porkkanaa

Pätkä varsiselleriä

4kpl valkosipulinkynsiä

10kpl mustapippuria

10kpl katajanmarjoja

Suolaa

2rkl riistafondia

Vettä

Voita


OHJE:

Paloittele jänis patavalmiiksi. Pese porkkanat ja varsiselleri ja leikkaa siivuiksi. Lohko sipulit ja viipaloi valkosipulinkynnet. Kaada pataan porkkanat, varsiselleri, sipuli ja valkosipulinkynnet.  Ruskista jäniksen lihat voissa pannulla ja kaada pataan. Lisää pannulle tumma olut ja kaada pataan, niin saat mukaan pannulta maut. Lisää pataan mustapippurit, katajanmarjat ja suolaa. Lisää pataan vielä riistafondi ja vettä sen verran, että lihat peittyvät. 

Kypsennä uunissa 150 asteessa .n. 3-4 tuntia, kunnes liha on mureaa ja irtoaa luista hyvin. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti