Kaupassa oli kalatiskillä sinipallasta, eli Grönlanninpallasta. Koska joka viikko on tarkoitus syödä edes yksi kalaruoka, niin nyt oli tämän kalan vuoro. Kylkeen Sodankylässä kasvatettua kaskinaurista, josta tein sosetta.
AINEKSET:
n.350g sinipallas (Grönlanninpallas) fileetä
Suolaa
Mustapippuria myllystä
Oliiviöljyä paistamiseen
OHJE:
Leikkaa filee kahteen osaan. Mausta palat molemmin puolin suolalla ja mustapippurirouheella. Kuumenna oliiviöljy pannulla ja paista molemmin puolin kunnes kauniin ruskeita.
KASKINAURISSOSE
AINEKSET:
5kpl kaskinaurista
1dl kuohukermaa
50g voita
Suolaa
OHJE:
Kuori nauriit ja leikkaa suuriksi kuutioiksi. Keitä nauris kuutiot täysin kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Kaada vesi pois ja soseuta. Lisää kattilaan kerma ja voi ja sekoita sauvasekoittimella soseeksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti