perjantai 25. maaliskuuta 2022

Paistettua sinipallasta kaskinaurissoseella

 



Kaupassa oli kalatiskillä sinipallasta, eli Grönlanninpallasta. Koska joka viikko on tarkoitus syödä edes yksi kalaruoka, niin nyt oli tämän kalan vuoro. Kylkeen Sodankylässä kasvatettua kaskinaurista, josta tein sosetta. 

AINEKSET:

n.350g sinipallas (Grönlanninpallas) fileetä

Suolaa

Mustapippuria myllystä

Oliiviöljyä paistamiseen

OHJE:

Leikkaa filee kahteen osaan. Mausta palat molemmin puolin suolalla ja mustapippurirouheella. Kuumenna oliiviöljy pannulla ja paista molemmin puolin kunnes kauniin ruskeita. 

KASKINAURISSOSE

AINEKSET:

5kpl kaskinaurista

1dl kuohukermaa

50g voita

Suolaa

OHJE:

Kuori nauriit ja leikkaa suuriksi kuutioiksi. Keitä nauris kuutiot täysin kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Kaada vesi pois ja soseuta. Lisää kattilaan kerma ja voi ja sekoita sauvasekoittimella soseeksi. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti