maanantai 13. marraskuuta 2023

Glögimarinoitua naudan ulkofileetä glögikastikkeella


 
Eilen vietettiin isänpäivää ja koska lapset asuu kaukana, niin jouduin viettämään sen yksin. Päätin kuitenkin juhlistaa isänpäivää tekemällä itselleni hyvää ruokaa. Jos oma isäni ei asuisi kaukana, niin luonnollisesti olisin kutsunut isäni syömään. 

Tämä ruoka sopii hyvin myös vaikka jouluun.

GLÖGIMARINOITUA NAUDAN ULKOFILEETÄ GLÖGIKASTIKKEELLA

AINEKSET:

n. 800g naudan ulkofileetä

Marinadi:

3dl punaviini glögiä
1/2 dl oliiviöljyä
1kpl silputtu punasipuli
2kpl silputtua valkosipulinkynttä
Suolaa
Mustapippuria myllystä

Kastike:

2dl paistolientä
1dl vettä
1tl timjamia
1tl rosmariinia
1tl mustapippuria myllystä
Suolaa
Ruskeaa suurustetta
1dl kuohukermaa

Voita paistamiseen

OHJE:

Pyyhi liha talouspaperilla. Leikkaa tarvittaessa kalvot ja rasva pois. Nosta liha muovipussiin. 

Sekoita marinadin ainekset keskenään, kaada marinadi pussiin. Sulje pussi ja kääntele. Nosta jääkaappiin marinoitumaan vuorokaudeksi. Kääntele välillä jääkaapissa. 

Ota liha huoneenlämpöön tunti ennen valmistusta. Valuta liha ja pyyhi kuivaksi, säästä marinadi. 

Ruskista lihaan voissa pannulla kauttaaltaan kaunis väri. 

Laita ulkofilee uunivuokaan ja työnnä keskelle paistolämpömittari. Kaada marinadi ulkofileen päälle. 

Kypsennä 120 asteisessa uunissa, kunnes lämpömittari näyttää 60 astetta, noin tunnin ajan. 

Kääri liha folioon ja anna vetäytyä vähintään 20 minuuttia. 

Siivilöi paistoliemi ja kaada kattilaan. Lisää joukkoon vesi.  Mausta rosmariinilla, timjamilla, mustapippurilla ja suolalla. 

Keitä kastiketta noin 20 minuuttia ja suurusta ruskealla suurusteella. 

Lisää joukkoon lopuksi kuohukerma, mutta älä enään kiehauta. 


Tarjoile esim pekonipapujen ja paahdettujen puikulaperunoiden kanssa. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti