lauantai 18. marraskuuta 2023

Pyyn rintaa savuolut-kastikkeella


 

Syysloma oli äskettäin ja tyttö tuli etelästä mökille ja mökille saapui myös poika, veli ja tulipa pariksi päiväksi pojan tyttöystäväkin. Sehän tarkoitti taas, että päiväruokien valmistus jäi pääasiassa minulle ja tytölle, kun taas iltaruokia tein minä pojan kanssa. 

Onneksi myös loman ajaksi sattui pakkaset, joten linnun pyynti kelit oli hyvät. Lunta Pudasjärvellä ei ikävä kyllä ollut, mutta loman loppuun sentään onneksi tuli maahan edes vähän lunta. 

Tänä vuonna ei ikävä kyllä metsoja näkynyt, joten joulu metso jäi tänäkin vuonna saamatta. Toisaalta vielähän tässä olisi metsästys aikaa jäljellä. 

Teeriä sentään löytyi mukavasti ja saatiinpa saaliksi pari pyytäkin. Päätettiin syödä pyyt heti ja tarjottiin savu-olut kastikkeen ja hunajaisten uunijuuresten kanssa. Koska pyissä ei juurikaan syötävää ole, niin tehtiin kaveriksi myös teeren rintaa. 

Vaikka tässä ohjeessa käytetään vain rintafileet, niin myös muut osat hyödynnettiin. 

PYYN RINTAA SAVUOLUT-KASTIKKEELLA

AINEKSET:

2kpl pyitä (4kpl rintafileitä)

Voita

Suolaa

Mustapippuria myllystä

OHJE:

Ruskista rintafileitä pannulla niin, että ottavat väriä pintaan. Mausta suolalla ja mustapippurilla. 

Laita fileet uuniin ja paista 175 asteessa niin, että sisälämpötila on 59 astetta. 

Nosta fileet uunista ja kääri folioon.

Anna fileiden vetäytyä folion sisällä n.20 minuuttia. 


KASTIKKEEN AINEKSET:

1kpl salottisipuli silputtuna

2,5dl savuolutta

1rkl Dijon-sinappia

1rkl juoksevaa hunajaa

2rkl voita

1dl kuohukermaa

Oliiviöljyä

Suolaa

Mustapippuria myllystä

Ruskeaa suurustetta

Ohje:

Lisää kattilan pohjalle hieman oliiviöljyä. Freesaa sipulia pari minuuttia ja kaada sitten sekaan olut. Kiehauta ja anna keittyä hieman kasaan. Lisää joukkoon Dijon-sinappi ja juoksevahunaja. Suurusta ruskealla suurusteella.  Laske lämpö matalalle ja sekoita mukaan voi ja kerma. 

Mausta suolalla ja mustapippurilla makusi mukaan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti