Mietin mitä teen viikon kalaruuaksi ja silmiin osui savutaimen tarjous. Reseptiä en vielä tässä vaiheessa alkanut miettimään, koska usein on käynyt niin, että olen miettinyt valmiiksi mitä teen ja paikallisella kauppiaalle ei tavaraa olekaan. Monesti on käynyt myös niin, että olen miettinyt ruuan valmiiksi ja ladon ostoskoriin reseptin tarvikkeet ja kun saavun pääraaka-aineen kohdalle, niin sitä ei ole. Tästä jo vihdoin oppineena kävelin suoraan kalatiskille, jossa tällä kertaa odotti positiivinen yllätys, eli savutaimenia oli tarjolla. Minulla oli minun resepti listalla tekemättömien ruokien kohdalla savukala paprikat, joten tässä se nyt on.
VIIKON KALARUOKA:
SAVUTAIMEN PAPRIKAT PARMESAANI KUORRUTTEELLA
AINEKSET:
300g savutaimenta paloiteltuna (nahaton ja ruodoton)
2dl keitettyä basmatiriisiä
2kpl isohkoja punaisia paprikoita
Parmesaania
OHJE:
Leikkaa paprikoista hattu pois, leikkaa kahtia ja poista siemenet.
Nosta puolikkaat paprikat uunivuokaan.
Lisää keitetty basmatiriisi paprikoille.
Levitä riisin päälle paloiteltu savutaimen.
Raasta päälle parmesaania.
Paista uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti