lauantai 4. marraskuuta 2023

Kaali-bratwurstikeitto

 


Monesti sunnuntaisin tulee tehtyä parikin eri ruokaa, se itse sunnuntain parempi ruoka ja toinen ruoka muutamaksi seuraavaksi päiväksi. On työpäivän jälkeen mukava, kun on ruoka lämmitystä vaille valmis. Nyt tein baijerilais tyylisen keiton, joka sopii hyvin syksyyn. Täällä kyllä on jo talvi, eli pitääpä ruveta suunnittelemaan uusia pataruokia. 

AINEKSET:

230g bratwurstia

140g pekonia

600g keräkaalia

2prk (a500g) tomaattimurskaa

5dl vettä

1kpl sipuli

2kpl valkosipulinkynsiä

1kpl kasvisliemikuutio

1tl timjamia

Öljyä

Suolaa

Mustapippuria myllystä

Tuoretta persiljaa


OHJE:

Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Huuhtele ja suikaloi kaali. Leikkaa makkarat ja sipulit paloiksi. Kuullota kattilassa öljyssä sipuli, valkosipuli ja kaali. Lisää kattilaan tomaattimurska, vesi, kasvisliemikuutio. Mausta timjamilla, suolalla ja mustapippurilla. Paista bratwurstiin ja pekoniin pannulla kaunis väri ja lisää ne kattilaan. 

Keitä kannen alla noin 30 minuuttia. 

Tarkista maku.

Viimeistele tuoreella persiljalla. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti