Monesti sunnuntaisin tulee tehtyä parikin eri ruokaa, se itse sunnuntain parempi ruoka ja toinen ruoka muutamaksi seuraavaksi päiväksi. On työpäivän jälkeen mukava, kun on ruoka lämmitystä vaille valmis. Nyt tein baijerilais tyylisen keiton, joka sopii hyvin syksyyn. Täällä kyllä on jo talvi, eli pitääpä ruveta suunnittelemaan uusia pataruokia.
AINEKSET:
230g bratwurstia
140g pekonia
600g keräkaalia
2prk (a500g) tomaattimurskaa
5dl vettä
1kpl sipuli
2kpl valkosipulinkynsiä
1kpl kasvisliemikuutio
1tl timjamia
Öljyä
Suolaa
Mustapippuria myllystä
Tuoretta persiljaa
OHJE:
Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Huuhtele ja suikaloi kaali. Leikkaa makkarat ja sipulit paloiksi. Kuullota kattilassa öljyssä sipuli, valkosipuli ja kaali. Lisää kattilaan tomaattimurska, vesi, kasvisliemikuutio. Mausta timjamilla, suolalla ja mustapippurilla. Paista bratwurstiin ja pekoniin pannulla kaunis väri ja lisää ne kattilaan.
Keitä kannen alla noin 30 minuuttia.
Tarkista maku.
Viimeistele tuoreella persiljalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti