maanantai 24. marraskuuta 2014

Jallusinappi






Huom! Seuraavassa tekstissä puhutaan alkoholista!! Alaikäisiä ei ole ollut läsnä tuotetta tehdessä. Kyseinen tuotemerkki ei ole tarjonnut ilmaista juotavaa tai muuta vastiketta blogin pitäjälle. Jos olet alaikäinen tai Valviran virkamies voit poistua sivulta samantien.


Jouluhan rupeaa yllättävän äkkiä tekemään tuloaan ja tässä kaikkia jouluruokia ja leivonnaisia miettiessä tuli mieleen myös sinappi. Näin ukkona kun reseptiä mietin, niin tietty siihen kuuluu se yhden tähden jallu. 

Tällä ohjeella valmistuu vain yksi suht pieni purkillinen sinappia, joten jos haluat tehdä vaikka lahjaksi, niin lisääppä määriä sen mukaan.

Ainekset:

1dl sinappijauhetta
1dl sokeria
1/2dl tummaa siirappia
1tl perunajauhoja
1dl kuohukermaa
2kpl kananmunia
1tl sitruunamehua
1tl valkoviinietikkaa
4rkl jaloviinaa (saa toki laittaa enempi)

Ohje:

Sekoita kattilassa kuivat ainekset keskenään. Lisää joukkoon muut ainekset, paitsi jaloviina.
Kuumenna sinappia varovasti koko ajan sekoittaen, niin että seos kiehahtaa.
Anna sinapin hieman jäähtyä. Lopuksi lisää joukkoon jaloviina ja sekoita vielä kertaalleen. 

Lusikoi sinappi kiehuvassa vedessä kuumennettuihin purkkeihin ja kierrä päälle keitetyt kannet. 

Anna purkin / purkkien jäähtyä ja laita jääkaappiin maustumaan ainakin pariksi päiväksi. 

PS. Koska jallua ei keitetty, niin sinapissa on alkoholia ja ois ihan kiva jos kertosit ees sille sukulaiselle, joka on työn ja tuskan kautta päässyt eroon alkoholista. Eihän ole kiva jos entisellä holistilla ränni iskee taas päälle.

  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti