lauantai 8. marraskuuta 2014

Nakkikastike







Eilen tehtiin perinteistä nakkikastiketta. Tulipa tehtyä sen verran paljon, että tänään joutuu viettämään vapaapäivän keittiöstä. Kastikkeen kanssa syötiin keitettyjä perunoita ja porkkanaraastetta. 

Ainekset:

900g nakkeja
2kpl sipulia
200g voita
2dl jauhoja
10dl vettä
2kpl lihaliemikuutioita
1prk tomaattipyrettä (140g)
1tl sokeria
Pippurisekotusta
Suolaa


Pilko sipulit ja paloittele nakit. Lisää 100g voita pannulle ja lisää pilkottu sipuli. Paista sipuleita hetki ja lisää paloitellut nakit pannulle. Paista hetki, että nakit saavat pintaansa väriä. Kaada nakit ja sipulit kattilaan.

Lisää pannulle 100g voita ja lisää jauhot. Ruskista jauhoja hetki ja lisää vähitellen vettä. Käytä vispilää sekoitukseen, niin saat kaikki paakut pois. 

Lisää pannulle lihaliemikuutiot, tomaattipyre ja sokeri ja sekoita hetki.

Kaada kastike kattilaan nakkejen ja sipuleiden joukkoon ja kuumenna vielä kiehuvaksi. Lisää joukkoon pippurisekoitusta ja suolaa oman makusi mukaan.

 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti