tiistai 25. marraskuuta 2014

Lihapiirakka







Tänään tehtiin pojan kanssa lihiksiä. Nyt siis tarkoitan, että ne tehtiin eikä me vain ostettu niitä ja lämmitetty mikrossa ja lisätty täytteitä. Voin kertoa, että hyviä oli ja suosittelen muitakin tekemään itse lihikset.

Ainekset: 

Taikina

6dl maitoa
50g tuorehiivaa
2rkl öljyä
2rkl sokeria
2tl suolaa
13dl jauhoja

Täyte

2dl puuroriisiä
3kpl isoa sipulia
750g jauhelihaa
2tl suolaa
2tl pippuriseosta
1/2tl basilikaa
1/2tl oreganoa
2rkl jauhelihamaustetta

Keittämiseen rypsiöljyä.

Lämmitä maito, lisää hiiva, öljy, sokeri, suola ja jauhot. Vaivaa kimmoisaksi ja anna kohota liinan alla 45minuuttia. 

Keitä riisi.

Silppua sipulit ja paista niitä pannulla. Lisää joukkoon jauheliha ja mausta. 

Sekoita jauheliha ja riisi keskenään. 

Kauli taikina n. 1-1,5cm paksuksi ja käytä vaikka keskikokoista lautasta muottina. Tee muotilla niin monta pyörylää kuin taikinasta saat. 

Kastele reunat vedellä ja lisää täyte. Painele reuna kiinni haarukalla ja pistele haarukalla toiselle puolelle reikiä.

Kuumenna kattilassa tai vaikka frittikeittimessä öljy 180 asteiseksi.

Paista yksi piirakka kerrallaan, niin että molemmat puolet ovat kauniin ruskeita. 
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti