sunnuntai 6. helmikuuta 2022

Äitin perinteiset porsaankyljykset

 


Tuli blogin lukijalta pyyntö tehdä kunnon perinteisiä porsaankyljyksiä. Siispä pitihän niitä valmistaa. Itse en ole porsaankyljyksiä syönyt sitten nuoruuden johtuen siitä, että äitillä oli tapana tehdä porsaankyljyksiä usein. Tuli siis nuoruudessa kiintiö niin sanotusti täyteen. Nyt yli 25 vuotta myöhemmin makumuistot palasivat ja porsaankyljyksethän on hyviä. 

AINEKSET:

600g (3kpl) porsaankyljystä

4rkl sinappia

1dl vehnäjauhoja

2kpl kananmunia

1dl korppujauhoja

1tl suolaa

Mustapippuria myllystä

Voita paistamiseen

4kpl sipulia

1/2 tl sokeria

1/2 tl suolaa

1dl vettä

Voita paistamiseen


OHJE:

Ota kyljykset huoneenlämpöön tuntia ennen valmistusta. 

Sivele kyljykset sinapilla. Kääntele kyljyksiä vehnäjauhoissa, jossa seassa suola ja mustapippuri. Kääntele kyljykset seuraavaksi kananmunassa ja lopuksi korppujauhoissa. 

Kuumenna voi paistinpannulla ja ruskista kyljykset molemmin puolin. Laita kyljykset uunivuokaan. 

Kuori sipulit ja leikkaa ne renkaiksi. Sulata voi paistinpannulla ja anna ruskistua hieman. Lisää sipulirenkaat , sokeri ja suola. Paista käännellen kunnes saavat väriä. Lisää vesi ja anna hautua hetken aikaa. 

Kaada sipulit kyljysten päälle ja kypsennä 175 asteessa noin 40 minuuttia. 

Tarjoile esim lohkoperunoiden tai perunamuussin kanssa. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti