Lauantaina oli viikon kalaruoka vielä syömättä, joten kävely lähikaupan kalatiskille ja sieltä lähti mukaan kokonainen nieriä. Sunnuntaina sitten valmistin sen ruuaksi. Seuraksi valmistin kylmän kastikkeen.
KOKONAINEN NIERIÄ UUNISSA
1 kpl nieriä
Oliiviöljyä
Kuivaa kala talouspaperilla. Leikkaa kylkiin viillot selkärangasta vatsaan päin muutaman sentin välein. Hiero kalaan suolaa, oliiviöljyä ja mustapippurirouhetta sekä pinnalle, että sisään. Täytä kala sitruunaviipaleilla ja tuoreella timjamilla. Nosta kala öljyttyyn uunivuokaan ja pane se uuniin. Paista keskitasolla 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
Tarjoile ranskankermakastikkeen kanssa. Lisäksi voit keittää perunoita.
RANSKANKERMAKASTIKE
Ainekset:
2dl ranskankermaa
3tl dijon-sinappia
1rkl sitruunamehua
3tl kuivattua tilliä
1tl mustapippurirouhetta
Ohje:
Sekoita kaikki ainekset keskenään.
Anna maustua jääkaapissa vähintään tunnin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti