maanantai 21. helmikuuta 2022

Kokonainen nieriä uunissa

 



Lauantaina oli viikon kalaruoka vielä syömättä, joten kävely lähikaupan kalatiskille ja sieltä lähti mukaan kokonainen nieriä. Sunnuntaina sitten valmistin sen ruuaksi. Seuraksi valmistin kylmän kastikkeen.

KOKONAINEN NIERIÄ UUNISSA

1 kpl nieriä

1kpl sitruuna
1kpl ruukku tuoretta timjamia
Suolaa ja mustapippurirouhetta

Oliiviöljyä

Kuivaa kala talouspaperilla. Leikkaa kylkiin viillot selkärangasta vatsaan päin muutaman sentin välein. Hiero kalaan suolaa, oliiviöljyä ja mustapippurirouhetta sekä pinnalle, että sisään. Täytä kala sitruunaviipaleilla ja tuoreella timjamilla. Nosta kala öljyttyyn uunivuokaan ja pane se uuniin. Paista keskitasolla 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. 

Tarjoile ranskankermakastikkeen kanssa. Lisäksi voit keittää perunoita. 

RANSKANKERMAKASTIKE

Ainekset:

2dl ranskankermaa

3tl dijon-sinappia

1rkl sitruunamehua

3tl kuivattua tilliä

1tl mustapippurirouhetta

Ohje:

Sekoita kaikki ainekset keskenään.

 Anna maustua jääkaapissa vähintään tunnin. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti