sunnuntai 20. helmikuuta 2022

Perinteinen palapaisti

 


Teki mieli perinteistä palapaistia. Soitin siis äitille, että mitä ennen vanhaan palapaistiin laitettiin. Nyt jos katsoo palapaistireseptejä, niin sekaan on laitettu monesti esim porkkanaa, laakerinlehtiä ja kermaa, mutta ne ei perinteiseen palapaistiin kuulu. Sen verran itsekkin "huijasin", että sujautin joukkoon lihafondia makua tuomaan. Ruoka oli niin maistuvaa, että koko palapaisti meni samalla istumalla. 

AINEKSET:

850g naudan sisäpaistia
2kpl sipulia
3rkl vehnäjauhoja
4dl vettä
28g lihafondia
Suolaa
Mustapippuria myllystä
Voita
(persiljaa)

OHJE:

Ota liha huoneenlämpöön tuntia ennen paistamista. Leikkaa paisti reiluiksi kuutioiksi. Kuori ja pilko sipulit. 

Ruskista lihapalat voissa paistinpannulla parissa erässä, laita lihat pataan. Kuullota sipulit voissa ja lisää pataan. 

Lisää vesi, jauhot ja fondi paistinpannulle, kiehauta ja lisää pataan. 

Mausta suolalla ja mustapippurilla. 

Peitä pata kannella ja anna kypsyä miedolla lämmöllä n. 2h kunnes liha on mureaa. 

Koristele persiljalla. 









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti