Taas pataruokaa ja maistuu varmasti lihan ystäville.
Ainekset:
800g possun luullista lapaa
200g chorizoa
140g pekonia
0,5l savuolutta
2kpl sipulia
1prk (a184g) kanttarelleja suolavedessä
28g lihafondi kuutio
3rkl vehnäjauhoja
Suolaa
Mustapippuria myllystä
Voita
Ohje:
Ota liha huoneenlämpöön tuntia ennen valmistamista. Leikkaa liha reiluiksi kuutioiksi. Kuutioi pekoni ja paloittele chorizo. Kuori ja pilko sipulit. Kaada kanttarelleista suolavesi pois ja huuhtele. Paista pekonit pannulla ja kaada pataan. Ruskista lihapaloja kahdessa erässä pekonin rasvassa, kaada lihapalat pataan. Lisää pannulle voita ja paista chorizoja hetki pannulla ja kaada pataan. Lisää pannulle voita ja paista kanttarelleja voissa, kunnes neste on haihtunut. Kuullota sipuli voissa ja lisää pataan. Lisää olut, jauhot ja fondi, kiehauta ja lisää pataan. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Peitä pata kannella ja anna hautua uunissa 175 asteessa n. 3 tuntia.
Tarjoile esim perunamuussiin ja salaatin kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti