maanantai 28. helmikuuta 2022

Oluessa haudutettua possua

 


Taas pataruokaa ja maistuu varmasti lihan ystäville. 

Ainekset:

800g possun luullista lapaa

200g chorizoa

140g pekonia

0,5l savuolutta

2kpl sipulia

1prk (a184g) kanttarelleja suolavedessä

28g lihafondi kuutio

3rkl vehnäjauhoja

Suolaa

Mustapippuria myllystä

Voita


Ohje:

Ota liha huoneenlämpöön tuntia ennen valmistamista. Leikkaa liha reiluiksi kuutioiksi. Kuutioi pekoni ja paloittele chorizo. Kuori ja pilko sipulit. Kaada kanttarelleista suolavesi pois ja huuhtele. Paista pekonit pannulla ja kaada pataan. Ruskista lihapaloja kahdessa erässä pekonin rasvassa, kaada lihapalat pataan. Lisää pannulle voita ja paista chorizoja hetki pannulla ja kaada pataan. Lisää pannulle voita ja paista kanttarelleja voissa, kunnes neste on haihtunut. Kuullota sipuli voissa ja lisää pataan. Lisää olut, jauhot ja fondi, kiehauta ja lisää pataan. Mausta suolalla ja mustapippurilla. 

Peitä pata kannella ja anna hautua uunissa 175 asteessa n. 3 tuntia. 

Tarjoile esim perunamuussiin ja salaatin kanssa. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti